Hamilelik Hesaplama

Gebelik Hesaplama

Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz an baharın kapıları resmen size aralanır. Tabii bu durumun heyecanı da farklıdır. Bu heyecanla her şeyi hemen öğrenmek isteyebilirsiniz. Çünkü bu yolculuk biraz uzundur. Yaklaşık 9 ay kadar… Bu süreçte hem siz de hem de bebeğinizde değişikliklere olacağı için ön araştırma sizin için daha faydalı olacaktır. 

Gebeliği öğrenen anne adayları ilk olarak gebelik hesaplama sitelerine yönelerek bebeğin doğum günü hesaplama sı yapar. Yani anne adayı hem bebeğin doğum tarihini öğrenir hem de “kaç haftalık hamileyim” sorusunun cevabını alır.

Hamilelik Hesaplama

“Kaç haftalık gebeyim, bebeğim kaç haftalık, kaç aylık hamileyim?” soruları anneyi oldukça heyecanlandırır. 

Son regl tarihinizin ilk günü baz alınarak gebelik haftası hesaplama gerçekleştirilir. Gebelik hesaplaması ile gebelik tarihinizi ve doğum tarihinizi kolayca öğrenebilirsiniz. Sizde gebeliğinizi, gebelik hesaplama aracımızdan kolayca hesaplayabilirsiniz!

Gebelik Hesaplama Nasıl Yapılır?

Gebelik hesaplanırken son regl tarihinizin ilk gününden itibaren 40 hafta (280 gün) saymaktadır. Bazı anne adayları ise son regl döneminin ilk gününden 3 ay çıkarır, 7 gün ekler. Örnek verecek olursak: Son reglin başlangıç günü 10 Mayıs ise 3 ay geri gittiğinde 10 Şubat olur ve 10 Şubat’a +7 gün eklenir.

Hesaplamalarda unutulmaması gereken bir konuda şudur ki doğum tarihinizin bir iki hafta değişkenlik gösterebilir.

Hamilelik Kaç Hafta Sürer?

Gebelik, yaklaşık 9 ay 10 gün sürmektedir. Hafta olarak ise 40 haftaya tekabül eder. Her hafta ise hem anne adayında hem de bebekte değişiklikler meydana gelir. Anne adayları ise bu değişiklikleri merak ederek araştırmaya koyulurlar. Bizde bu süreçte yanınızda olmak için hafta hafta hamilelik sürecinde yaşanan gelişmeleri sizler için derledik. Her hafta içeriğimize göz atarak hem siz de hem de bebeğinizde oluşan gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik Süreci

Çoğunlukla 28 günlük döngünün 14. gününde yumurtlama gerçekleşir. Bu süreçte bedeniniz gebelik için hazırlık aşamasındadır. Yumurta sperm ile karşılaşırsa hamileliğiniz başlayacak. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Döllenme gerçekleştiğinde 2 haftalık gebe sayılıyorsunuz. Bu süreçte bebeğiniz hızla çoğalan hücrelerden meydana gelir. Gelişen embriyoya ise blastosist adı verilir. Blastosist küçük bir boncuk şeklindedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Gebelik oluşumu ile HCG hormon seviyesi artar. Bu doğrultuda gebelik test sonucu pozitif çıkar. Eğer pozitif çıkmıyorsa yani gebelik testi negatif ise ve adet gecikmesi yaşıyorsanız tekrar gebelik testi yaptırmalısınız. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Embriyonik dönem başlangıcıdır. Yani 8. haftaya kadar organlarda gelişme meydana gelir. Ayrıca plasentanız gelişir. Bebeğiniz bu haftalarda oldukça hassastır. Boyutu ise haşhaş tohumunu andırır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Rahimde hızlı bir şekilde büyüyen embriyo susam tanesi şeklindedir. Göğüs ağrısı, yorgunluk gibi durumlar meydana gelebilir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğinizin burnu, ağzı şekillenmeye başlıyor aynı zamanda kolları ve bacakları da oluşuyor. Bu haftada bulantılarınız başlayabilir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

 

Rahminizin boyutu genişliyor çünkü bebeğiniz oldukça hızlı gelişiyor. Özellikle kafası vücudundan daha hızlı gelişiyor. Ek olarak solunum yolları oluşmaya başlıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğinizin yüz hatları dahada belirginleşti. Bulantılarınız daha da artabilir. Ayrıca bebeğinizin göz kapakları oluşuyor ve sürekli hareket ediyor. Tabii daha erken olduğu için siz bu hareketliliği hissetmeyeceksiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hafta hafta gebelik durumunuz değişiyor. 9. haftada ise bebeğiniz yaklaşık 2.5 cmdir. Artık beslenmenize çok daha dikkat etmelisiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğiniz önemli bir dönüm noktasından geçti! Artık gelişimi daha hızlı ve büyümek için can atıyor. Minicik ayağındaki parmakları ise yavaştan oynatıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bulantınız yavaş yavaş azaldı. Artık vücut enerjiniz artacak. Hormonal dalgalanmalardan dolayı da kabızlık yaşayabilirsiniz.Bebeğinizin ise elleri yakında açılıp yumruk haline gelecek. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğinizin beyni hızla büyüyor ve böbrekleri çalışmaya başladı. Sizinde karnınız belirginleşmeye başladı. Yavaş yavaş hamile kıyafetlerinize geçmeye başlayacaksınız. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğinizin parmak izi oluştu. Sizinde süt kanallarınız doğum için hazırlık yapıyor ama bebeğiniz daha 7.5 cm. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bu haftalarda enerjik hissedeceksiniz çünkü tüm rahatsızlıklar neredeyse minimum düzeye inecek. Bebeğiniz ise yüz ifadelerine sahip olacak. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğiniz ışığı artık algılıyor! Bu haftada su tüketimine önem vermelisiniz. Az su içimi, idrar yolu enfeksiyonuna sebep olabilir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğiniz şuan avokado büyüklüğünde. Bebeğinizin büyümesi, diğer haftalara göre daha hızlı artacak. Resmen büyüme hamlesi sergiliyor. Kilosu ve boyu neredeyse 2 katına çıkacak. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Artık bebeğinizin iskeleti yumuşak kıkırdaktan kemiğe doğru geçiş yapıyor. Aynı zamanda saçı, kaşı ve kirpiği de uzuyor. Gözlerini ve ağzını da açabiliyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hamilelik süreci içerisinde dikkat etmeniz gereken bir hafta daha. Yavaş oturup yavaş kalkmalısınız. Bu haftadan sonrada iştahınız açılabilir. 

Bebeğinizin de gelişimi devam ediyor. Cinsel organları ultrasondan görüntülenebilir büyüklüğe gelmiştir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Artık iletişim zamanı! Bebeğiniz sizi duyuyor, onunla konuşabilirsiniz. Bu haftalarda oluşan ağrı ve kramplar oldukça normal. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Gebeliğin 20. haftası hem ebeveynler hem de bebekler için önemli bir dönüm noktasıdır. Gelişimin bu aşamasında bebeğin organları ve vücut sistemleri kendi kendine çalışmaya başlar Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğinizin kaşları uzamaya başladı.

Hamilelik haftaları arasından en rahat haftalardan biri diyebiliriz. Gebeliğin oluşturduğu bulantı, ağrı gibi rahatsızlıklar bu haftada son bulmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğinizde yenidoğan bebek görüntüsü oluşmaktadır. Ayrıca vitamin değerlerinize dikkat etmelisiniz. Bunun için de gerekli besinleri tüketmelisiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğinizin hareketlerini hissedebilirsiniz. İştahınız arttığı için kalsiyum tüketiminize dikkat etmelisiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Rahminiz iyice büyüyor çünkü bebeğiniz mısır büyüklüğünde. Yani uzun ve zayıf. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yüz hatları, vücudu, kolları ve bacaklarıyla küçük bir bebek formunda ayrıca saç çıkarmaya başladı. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bu haftada günlük egzersiz yapmaya özen gösterin çünkü doğumda güce ihtiyacınız olacak. Bebeğiniz ise amniyotik sıvıyı solur ve verir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğiniz parmaklarını emmeye başladı bile! Uyku düzeninize dikkat etmelisiniz hem sizin için hem de bebeğiniz için önemli. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğiniz büyüyor, hareketlerini daha iyi hissettiğiniz bir hafta. Ayrıca kalp atışları da kolayca dinlenebilir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğiniz artık daha da hızlı büyümekte. 1,1 kg ağırlığında ve kasları olgunlaşmaya devam etmekte. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğiniz yaklaşık 1,3 kg ağırlığında. Bu haftalarda canınız bir şey istemeyebilir ve yorgun hissedebilirsiniz. Bu süreçte de bebeğinizin ayak tırnakları oluşmaya başlar. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hafta hafta bebek gelişimi devam etmektedir. Bu haftada kasılmalar yaşayabilirsiniz. Kasılmalarınız hemen hemen 30 saniye sürmektedir. Braxton Hicks kasılmaları sizi uyutmayabilir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğiniz büyüdüğü için doğru orantıda rahminizde büyüyor ve bu büyüme mide ekşimesine sebep olmakta. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğiniz artık rahatça hareket ediyor, duyuyor, ve görebiliyor. Ağırlığı ise 1,85 kg. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Baş dönmesi ve yorgunluk hissediyor olabilirsiniz çünkü doğuma sayılı haftalar kaldı. Artık hazırlıklara başlayabilirsiniz. İlk olarak doğum çantanızı hazır edin. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğiniz günden güne uzuyor bu hafta yaklaşık 45 cm. Hareketlerini ise günden güne daha fazla hissedeceksiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Doğumunuz yaklaşıyor artık hem sıvı tüketimine hem de besin tüketimine dikkat etmeniz gerekir. Etmediğiniz takdirde kabızlık ve idrar yolu enfeksiyonu oluşabilir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğinizin beyni ve ciğeri olgunlaşmakta. Bu süreçte ağırlığı yaklaşık 2,7 kg. Sizde de vajinal akıntılar ve kasılmalar meydana gelebilir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Göğüslerinizde sarımsı akıntılar meydana gelmektedir. Bu akıntı bebeğiniz için antikor içermektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bebeğiniz dünyaya gelmek için sabırsızlanıyor. Yanii artık doğuma hazır ve gününü bekliyor. Suyun gelmesi durumunda doktorunuzu arayarak acilen hastaneye gitmelisiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Eğer gebelik süreci devam ediyorsan paniğe kapılmayın. Gebelik haftaları kısalıp uzayabilir. Yani doğum tarihinin geçmesi normaldir. Bebeğiniz artık küçük bir balkabağı boyutunda. Ağırlığı ise yaklaşık 3,5 kg. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 

Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı