18.Hafta Gebelik

Hamilelik, hem sevinçleri hem de zorlukları beraberinde getiren eşsiz bir yaşam aşamasıdır. Çoğu insan, hamilelikle ilgili düşüncelerinin ve duygularının, kendileri yaşadıkça değiştiğini fark eder. Tutumları ne olursa olsun, çoğu insan bir kadının hamilelik sırasında yaşadığı fiziksel zorluklara sempati duyar. 

18. hafta içerisindesiniz. Bebeğiniz bu süre zarfında içinizde büyümeye devam ediyor. Hamileliğinizi kritik öneme sahip dönemini atlattınız. Artık bebeğiniz sizi duyabiliyor. Yani minik sevgilinizin, fiziksel bir varlıktan zihinsel bir varlığa dönüştüğü zamandır. Minik sevgiliniz sizinle kelimeler yerine duygular aracılığıyla iletişim kurmayı öğrendikçe sizden bağımsız hale gelecek. Ayrıca zihinsel yetilerini daha da geliştirdikçe çevresinin daha çok farkına varacak.

18.Hafta Gebelik - Novafertil

18 Haftalık Bebek Görüntüsü

Bebeğiniz hemen hemen enginar boyutuna erişti. Ağırlığı ise yaklaşık 200 gram civarındadır. Boyu 15 cm’dir. İç organları gelişirken, yüzü de daha belirgin bir hâl alır.

Çoğunlukla mekonyum adı verilen amniyotik sıvı olan ilk dışkı görünmeye başlar. 18. haftada çocuğun cinsel organları büyük ölçüde gelişmeye başlar. Bebeğiniz kız ise, rahmi ve fallop tüpleri tamamen oluşmuştur. Bebeğiniz erkek ise, prostat bezi bu haftanın sonunda gelişimini tamamlayacaktır. Emme ve yutma reflekslerinin gelişimi sırasında parmak izleri de ortaya çıktı. Bu arada, bebeğiniz bu süre zarfında hıçkırık, esneme konusunda uzmanlaşmıştır ve uyku düzeni başlamıştır.

18.Hafta Gebelik - Novafertil

18. Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

 Annelik, insan doğasının hem bedenleri hem de zihinleri dönüştüren doğuştan gelen bir parçasıdır. Hamilelik sürecinde, anneliği deneyimleyen bir kadının fiziği, zihni ve yaşam hedefleri büyük bir değişime uğrar.

  • Karın büyümesi,
  • İştah artışı,
  • Kilo alımı,
  • Baş dönmesi,
  • Vajinal akıntı artışı,
  • Kramp artışı,
  • Cilt parlaklığı artışı,
  • Kabızlık,
  • Sindirim problemleri,
  • Şişkinlik.
18.Hafta Gebelik - Novafertil

18. Haftada Cinsellik

Hamilelikte cinsellik pek çok kadının geri durduğu bir durumdur. Çünkü “Cinsel ilişki ile bebek zarar görür.” kanısındadır. Fakat bu yanlıştır. Eğer sağlıklı bir gebelik geçiriyorsanız cinsel yaşamınızı son 4 haftaya kadar devam ettirebilirsiniz. Fakat yaşanan hamilelik belirtileri; bulantı, baş dönmesi vs. cinsel istek azlığı oluşturabilir. Bu belirtiler geçtikten sonra cinsel istek artışı yaşanabilir. Bu süreçte erkek partnerlerin anlayışlı olup, eşine destek olmaları gerekir. 

Tüm bu faktörler sağlıklı hamilelik geçiren anne adayları içindir. Düşük riski olan veya daha önce düşük yapan anne adayları ilk iki ay cinsel ilişkiden kaçınmalıdır. 

18.Hafta Gebelik - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı