34. Hafta Gebelik

34. Hafta Gebelik - Novafertil

Gebelikte 34. hafta doğuma sayılı haftalar kaldığını gösterir. Hamilelik, hem anne hem de bebek için bir yaşam döngüsü aşamasıdır. Bu süreç, çiftler için keyifli ve unutulmaz bir deneyimdir. Hamilelik, ailelerine yeni katılan bir bireye uyum sağlamaya çalışan, aileler için eşsiz bir zamandır. Hamilelik, hamile kadın için birçok fiziksel, duygusal ve sosyal uyumla doludur.

Hamilelik sırasında, anne baba adaylarının doğacak çocukları hakkında birçok heyecan verici düşünceleri vardır. Ayrıca aileye yeni katılacak yeni bir birey olduğu için oldukça duygusaldır. Bu süreçte ebeveynler kendilerini, çocuk doğurma konusundaki geçmiş kararlarını ve başarılarını veya başarısızlıklarını yeniden düşünürken bulabilirler. Hamileliğin heyecanı, karar verirken aşırı özgüvene yol açabilirken, bazen de kendileri veya bebek için olumsuz sonuçlara yol açabilir. Ebeveynler, ebeveynliğe hazır değillerse, doğumdan sonra doğum sonrası depresyon yaşayabilirler. Ancak bu, ebeveynlik becerilerinin bir yansıması değildir; ailelerine yeni bir üyeyi kabul etmenin getirdiği yoğun duygulardan kaynaklanmaktadır.

33. Hafta Gebelik - Novafertil

34 Haftalık Bebek

Hafta hafta gelişen bebeğiniz bu hafta kavun boyutuna erişti. Geçmeyecek gibi hissedilen haftaları geride bırakarak uzun bir yol kattediniz. Bu süreçte bebeğinizin akciğer gelişimi hâlâ devam etmektedir. Hemen hemen 3 hafta sonra akciğer gelişimini de tamamlayacaktır. Çiftler hamilelik sırasında birçok zorlukla karşılaşırlar ama en büyük tesellileri bebeklerinin sağlıklı gelişiyor olmasıdır. Bu nedenle sık sık bebeğin kilosunu ve boyunu merak ederler. 34 haftalık bebek yaklaşık 45 cm uzunluğunda iken 2146 gram ağırlığındadır. Bununla birlikte cilt yağı katmanı geliştiği için daha dolgun ve daha belirgin gözükür. 

Ebeveynler hamilelik sırasında olumlu olumsuz değişir ancak bebeğin gelişimini tamamlarken sizi duyabileceğini ve duygu durumlarınızı paylaşabileceğini unutmamalısınız.. Bu nedenle gebelik sürecinde stresten veya üzüntülü olaylardan uzak durmalısınız. 

34. Hafta Gebelik - Novafertil

34 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?

Hamilelik sırasında, kadınlar fiziksel değişiklikler ve duygusal değişiklikler yaşarlar. Yani annenin bedeni değiştikçe duyguları da değişir. Çoğu anne adayı gebelik sürecinde zorluk çekmektedir. 

Gebelikte her hafta farklı değişimler yaşanır. Vücut, hamilelik sırasında; kilo alımı, saç dokusu ve ten rengi gibi birçok değişikliğe uğrar. Yaşanan en büyük değişiklik anne adayının göbeğinin ve göğüslerinin büyümesidir. Vücutta oluşan yeni boyut yani vücudun genişlemesi kasları da genişleyecektir. 

Hamileliğin 34. Haftasında annenin göbeği genişler ve vücudundan dışarı çıkar. Karnı, kaseye benzemeye başlar. Kilo alımı nedeniyle göğüsleri sertleşir be dümdüz ileri bakar. Saç çizgisi görünür hâle gelir be tırnakları daha hızlı uzar. Bu hafta yaşanan gelişmeleri sıralayacak olursak: 

  • Reflü
  • Nefes darlığı
  • Hemoroid
  • Unutkanlık
  • Duygusal değişimler
  • İştah artışı
  • Kilo alma hızında artış
  • Midede baskı
  • Bel, sırt ağrıları
  • Çatlak artışı
  • Uykusuzluk
  • Halsizlik
  • Sık idrara çıkma
34. Hafta Gebelik - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir