27.Hafta Gebelik

27.Hafta Gebelik - Nova Fertil

Gebeliğinizin 7. ayına 1 hafta kaldı. Bu haftanız oldukça rahat geçecek ama kafanızda birçok soru belirebilir. Bu soruların bazıları şöyledir: Bebeğim sağlıklı gelişiyor mu, bu hafta neler yaşayacağım?”. Bu sorulardaki merakınız oldukça normaldir. Çiftler bebeğine bir an önce kavuşmak için gün sayar. Tabii sağlıklı bir şekilde gelişmesi için de her şeyi yaparlar. Gelişim sürecinde bebek, her hafta farklı boyut ve ağırlığa ulaşır. Doğuma doğru ise iyice ağırlaştığı için anne adayı nefes almakta güçlük çekebilir. 

27.Hafta Gebelik - Novafertil

27. Haftalık Bebek Görüntüsü

27 haftada, bebek artık ultrasonda baştan popoya değil; başın tepesinden ayaklara kadar ölçülür. Bu süre zarfında, sinir uçları ve beyin dokusu arasındaki bağlantılar arttıkça bebeğinizin duyuları gelişmeye başlar. 

27. haftada anne karnındaki bebek daha bilinçli hareket etmeye başlar. Ek olarak bebek küçük boy kıvırcık marul boyutundadır. Boyu 37 santime ulaşmışken ağırlığı 1000 gramdır. Artık bu haftadan itibaren hızlı kilo almaya başlayacak. Doğumda yaklaşık 2500-4000 gram aralığında olacak. Doğuma kadar kalan kısa sürede bebekle sürekli iletişim kurulmalıdır. 

27.Hafta Gebelik - Novafertil

27 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?

  • Nefes almakta güçlük
  • Mide yanması
  • Bel-bacak ağrıları
  • İdrar kaçırma
  • İştah artışı ve bu duruma bağlı olarak kilo artışı
  • Çatlak oluşumu
  • Fiziksel yorgunluk
  • Uyku problemleri

Bu haftalarda hem bebeğiniz hem de kendiniz için dikkatli olmalısınız. Sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Mide yanması gibi problemleriniz varsa baharatlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Ek olarak hareketsiz yaşam sürdürmemelisiniz. Kendinizi iyi hissettiğinizde yürüyüş yapmaya çıkabilirsiniz.

27.Hafta Gebelik - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 

Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir