Hamilelik Testi Ne Kadar?

Hamilelik testi, birçok kadının yaptığı yaygın bir tıbbi prosedürdür. Doktorlar genellikle bir kadının hamile olduğundan şüphelendiğinde bu testleri yaparlar. Bununla birlikte, bazı kadınlar hamilelik durumlarıyla ilgili soruları olduğu için bu testleri kendileri yaptırmaktadır. Hamilelik testleri, Human Chorionic Gonadotropin (HCG) varlığını tespit ederek çalışır. HCG, gelişmekte olan embriyo tarafından üretilir ve hamilelik sırasında annenin vücudunda çeşitli düzeylerde bulunur. Hamilelik testinin pozitif çıkması, kullanıcının hamile olduğunu gösterir ve negatif bir sonuç, kullanıcının hamile olmadığını garanti etmez. Peki hamilelik testi ne kadar? Bu soru birçok kadın birey tarafından merak edilir. Hamilelik testi ücreti 10 lira ila 60 lira arasında farklılık gösterir. Satın alacağınız gebelik testinin kalitesi de farklılık gösterebilmektedir. 

Hamilelik Testi Ne Kadar? - Novafertil

Gebelik Testi

Hamilelik testleri, hamile olup olmadığınızı belirlemek için kullanılır. Evde hamilelik kitlerini eczanelerden veya internetten satın alabilirsiniz. Bu kitlere göre kadınlar hamile olup olmadığını kanısına varırlar. Ayrıca bu testleri yaparken emin olmanız adına iki tane satın almanızı öneririz.

Gebelik Testi Hemen Belli Olur Mu?

Evde hamilelik testi nispeten kolaydır ve mevcut hamilelik durumunuz veya hamile olup olmadığınız hakkında size doğru bilgi verecektir. Testi aldıktan sonraki gün içinde sonuçları almayı beklemelisiniz. Test sonuçları yaklaşık 5 dakika içerisinde belli olur. 

Hamilelik Testi Ne Kadar? - Novafertil

Evde Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?

Evde gebelik testi ile kesin sonuç alabilmek için önce kandaki hormonun seviyesinin idrarla atılabilecek kadar yükselmesi gerekir. Korunmasız cinsel ilişkiden birkaç gün sonra hCG hormonu hızla yükselir, ancak bu süre zarfında idrarda teşhis etmek mümkün değildir. Üreticiler genellikle test araçlarının doğruluk yüzdesini %99 olarak belirtse de, adet döngüsü 10 günden az geciktiğinde kullanılan testlerin hata yüzdesi yaklaşık olarak %50’dir.

Genellikle adet gecikmesinin 10. gününde hCG seviyeleri yükselmeye başlar ancak daha güvenilir sonuçlar için birkaç gün sonrasında yapmalısınız. Yani evde gebelik testi yapmak için en uygun zaman adet gecikmesinin 11-12. günleridir.

Hamilelik Testi Ne Kadar? - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı