39. Hafta Gebelik

39. Hafta Gebelik

39 haftalık gebelik çiftler için önem arz eder. Hamileliğin 39. haftasında heyecan doruktadır çünkü bu haftadan sonra doğuma yaklaşık 7 gün kalmıştır. Bunun verdiği heyecanla çiftler, bebek odasını hazır tutar ve eksik var mı diye kontrol eder. Bebeğiniz de yeni hayatı için sabırsızlanmaktadır. Bu süreçte aklınıza takılan birçok soru olabilir. Sorularınızı çekinmeden hekiminize sorabilirsiniz.

33. Hafta Gebelik - Novafertil

39 Haftalık Bebek

Bebeğiniz gelişimini dış dünyaya uyum sağlayabilecek şekilde tamamladı. Bu haftada çiftler 39 haftalık bebek görüntüsünü merak eder. 39 haftalık bebek yaklaşık bal kabağı boyutunda. Boyu 52 cm dir. Kilosu ise 3250 gramdır. Beden gelişimi hemen hemen tamamlanmış olsada beyin gelişimi devam eder. Bu nedenle bebeğin anne karnında geçirdiği her vakit önemlidir.

Tabii geçirilen her gün, bebek biraz daha büyür. Bu büyüme doğrultusunda hareket alanı azalır ve rahim dar gelmeye başlar. Dar alanda da bebeğin hareketleri eski haftalara göre azalır. Hareket ettiğinde de anne adayı hareketleri daha iyi hisseder. Özellikle tatlı yenildiği zaman tekme ve yumruklar havada uçuşabilir. Eğer bebeğiniz gün içerisinde en az 10 defa hareket etmiyorsa hekiminize danışmalısınız.

39. Hafta Gebelik - Novafertil

39 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?

Bu haftada anne adayının karnı iyice büyümüştür bu nedenle kendini çirkin, bakımsız gibi hissedebilir. Bu hissiyatlara kapılmadan minik bir bedene kavuşma mutluluğu ve heyecanı yaşamalıdır. Son haftalarda duygu değişimi daha dalgalı ilerler. Baba adayları tüm bu yaşanan duygulara göğüs germeli ve eşinin yanında durmalı.

39. haftada anne adayında yaşanan değişiklikler ise şu şekildedir: 

  • Sahte kasılmalar
  • İshal
  • Mide yanması
  • Akıntı
  • Su gelmesi (doğum başlangıcı)
  • Midede baskı
  • Sık idrara çıkma
  • Yorgunluk
  • Nefes darlığı
  • Uyku problemleri
39 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir