36. Hafta Gebelik

36. Hafta Gebelik - Novafertil

36. hafta ile gebeliğinizin 9. ayına girmiş bulunmaktasınız. Heyecanlı bekleyişin bitmesine son 4 hafta kaldı. Bu süreçte anne adayları doğumun ne zaman gerçekleşeceğini merak etmektedir. Bebeğinizin doğum tarihi net olarak belli olsada her an sürpriz yapabilir. Bu nedenle çiftleri endişe sarabilir ama bebeğiniz erken doğsa bile hayatta kalır. Gelişimi neredeyse tamamlanmıştır. Nefes almaya hazırdır.

33. Hafta Gebelik - Novafertil

36 Haftalık Bebek

Bebeğiniz bu haftadan sonra doğarsa prematüre olarak adlandırılmayacaktır. Boyutu yaklaşık papaya meyvesine erişmiştir. Yani boyu 48 cm uzunluğunda, kilosu ise 2750 gram ağırlığında. İnsan bedenini tam olarak yansıtır hale gelen bebeğiniz doğmak için can atmaktadır çünkü içerde bebeğinize daha fazla yer kalmamıştır. Karnınızı kaplayan bebeğinizin tekmeleri veya yumrukları ara ara canınızı yakabilir. Ek olarak bebeğiniz yavaş yavaş doğum pozisyonunu alır. Doğum için kendini hazırlarken uyku süresini artırır. Uyku süresinin uzaması demek daha az hareket edeceği anlamına gelir. Endişelenmenize gerek yoktur.

Bebeğiniz içinizde kaldığı her dakika gelişimini tamamlar. Beslenmenize her hafta özen göstermeli ve hareketsiz yaşam sürmemelisiniz. 

36. Hafta Gebelik - Novafertil

36 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?

Annelik bir nimettir, aynı zamanda bir sorumluluktur. Ayrıcalıkların yanısıra sorumluluklarını da beraberinde getirir. Gebeliğin 36. haftasında birçok değişikliğe uğrayan annenin aksine, baba da birçok değişikliğe uğrar. Hamileliğin 36. haftasında çiftler, iyi bir ebeveyn olmak için ne gibi değişiklikler yapması gerektiğini deneyimler.

Hamileliğin 36.haftasında anne kendini yorgun ve halsiz hissedebilir. Özellikle annenin büyüyen rahmi ve diğer vücut değişiklikleri 36. haftada rahatsızlık verebilir. 36. haftada meydana gelen değişimleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Midede baskı
  • Mide bulantısı
  • Reflü
  • Yalancı kasılmalar
  • Sık idrara çıkma
  • Yorgunluk
  • Nefes darlığı
  • Hızlı kilo alma
  • Bel ağrıları
  • Çatlak artışı
36. Hafta Gebelik

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı