33. Hafta Gebelik

33. Hafta Gebelik - Novafertil

Gebeliğin 8. ayında yani 33. haftasında fetusun birçok organı, gelişimini tamamlamıştır. Anne ve baba adayları, bebeklerine kavuşmak için sabırsızlansa da bir ay daha beklemeleri gerekecek. Bu haftalarda bebeğin gelişimi dış dünya için hemen hemen tamamlanmıştır. Bu süreçte anne adayı iyice ağırlaşır ve kolayca yorulur. Bu ve ilerleyen haftalarda ise kısa süreli kasılmalar ve sancılar yaşar.

33. Hafta Gebelik - Novafertil

33 Haftalık Bebek

Bebeğiniz önceki haftalara göre oldukça iri. Hemen hemen kereviz boyutuna erişti. Bu haftada bebeğin ultrason görüntüsünü merak edebilirsiniz. Bebeğinizin yüzünü belirgin bir şekilde görebilirsiniz. Hatta “Anne adayına mı benziyor yoksa baba adayına mı?” tahminlerinde bulunabilirsiniz. 

33. haftalık bebek yaklaşık 44 cm uzunluğunda ve 1918 gram ağırlığındadır. Artan sinir hücreleri ile bebeğinizin farkındalığı da arttı. Bu nedenle duyularını aktif olarak kullanmakta. Ek olarak bebeğiniz her hafta büyüdüğü için rahim içine iyice yerleşmiştir. Tepki verdiği zaman (tekme, yumruk) sert bir şekilde hissedebilirsiniz. Uyku düzeni de oturmuştur. Hatta günün büyük bir saatini uykuda geçirmektedir.

33 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?

Gebeliğin ilk haftasından beri annede birtakım değişiklikler yaşanır. Bu değişikler 40 haftaya devam etmektedir. 33. haftada ise şu değişiklikler meydana gelir:

  • Midede yanma hissi
  • Nefes almada güçlük
  • Hemoroid
  • Unutkanlık
  • Duygusal değişimler
  • İştah artışı
  • Kilo alma hızında artış
  • Bel, sırt ağrıları
  • Çatlak artışı
  • Uykusuzluk
  • Sık idrara çıkma

Harici bir belirti yaşanıyorsa, gebelik sürecini takip eden hekime danışılmalıdır.

33. Hafta Gebelik - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı