3. Hafta Gebelik

Bu haftada döllenme gerçekleşir, döllenen yumurta zigota dönüşür ve gebelik başlar. Bundan önceki 2 hafta yumurtlama sürecini kapsar. Yani 3. haftada aslında 1 haftalık hamilesinizdir.

Döllenme anne adayının iki adet kanaması arasındaki süreye bağlı olarak değişkenlik gösterir. Tabi bazı faktörlerde yumurtlama zamanını etkileyebilir. Bu nedenle yumurtlama ve döllenme herhangi bir gün olabilir. 

Bebeğin anne karnındaki gelişim süreci 3. haftadan itibaren başlar. Döllenen yumurta sürekli mitoz bölünme geçirir. Rahme ulaşan embriyo rahim duvarına tutunur. Tutunma gerçekleşirse ,yerleşme kanaması meydana gelir. Gelişen süreç doğrultusunda Beta- HCG salgılanır ve yeni yumurta gelişimi engellenir.

Peki belirtileri nelerdir? Tüm anne adayları bu hafta yaşanan veya yaşanacak belirtileri merak içerisinde araştırır. 

3 Haftalık Gebelik Belirtileri

  • Göğüs hassasiyeti
  • Şişkinlik
  • Baş dönmesi
  • Halsizlik
  • Yorgunluk
  • Uyku hali
  • İdrara çıkma artışı
  • Mide bulantısı ve kusma.

Yolculuğu tamamlanan döllenmiş yumurta rahim içerisine geçer.  Gebeliğin ultrasonografide görünmesi biraz zaman alır. Bu süreçte oluşan blastokistin dış hücreleri bebeğin beslenmesi ve solunumu için plasentaya dönüşür. Embriyonun boyutu ise 0,1 mm dir.

Gebeliğin oluşup oluşmadığı kanısına varmak için gebelik testi yaptırmalısınız. Gebelik testini ise adet gecikmesi yaşadıktan sonra yapmalısınız.

3 Haftalık Gebelikte Düşük Olur Mu?

Düşüğe birçok faktör sebep olmaktadır. Bunlar arasında bebekte meydana gelen gen hastalıkları ve sağlık sorunları vardır.

Anne adayının 3 haftalık gebelikte düşük yapma olasılığı vardır. Yaklaşık her 5 anne adayından 1’i düşük yapmaktadır. Kronikleşmiş bir düşük mevcut ise anne adayı yeterli değerlendirmeler sonrası gebe kalmalı ve çok dikkatli olmalıdır.

Düşük yaptığımı nasıl anlarım?

Kanama ve kasık ağrısı meydana gelir. Böyle bir durum mevcut ise geç kalınmadan uzman hekime muayene olunmalıdır. 

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir