30. Hafta Gebelik

30. Hafta Gebelik - Novafertil

Gebeliğin 30. haftasında fetüs hemen hemen bebek formuna gelir ve iletişim kurmaya başlar. Fetus artık rahatlıkla hareket edebiliyor, duyabiliyor, görebiliyor ve tadabiliyor. 30. hafta bebeğinizin gelişiminde çok önemli ve kritik bir yerdir. Bu son derece hassas dönemde hem bebekte hem de annede görülebilecek birçok farklılığı görecek, bebeğinizin büyümesine somut olarak şahit olabileceksiniz. 

30. Hafta Gebelik - Novafertil

30 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?

Öncelikle, fetüsün çılgın davranışları  – erken doğum – hamileliğin 30. haftası ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle hastaneler bu aşamada anne adayları için tedavi planlarını hızlandırmaktadır. Ayrıca doktorlar, anne adaylarının herhangi bir hastalığa yakalanıp yakalanmadığını kontrol eder. Bunun nedeni sağlıklı gelişen bebeğe zarar gelmemesidir. 

30 haftalık gebelik anne için biraz zor geçebilir çünkü fetüs ağırlığı her hafta artmaktadır. Bu durumda bacak ağrısı, sırt ağrısı yapabilir. Merdiven çıkarken veya yürüyüş yaparken hemen yorulabilirsiniz. Önceki haftalarda bahsettiğimiz gibi bu haftada yiyeceklerinize dikkat etmelisiniz. Özellikle baharatlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. 30. Haftada meydana gelen değişiklikleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Midede yanma hissi
  • Hemoroid
  • Unutkanlık
  • Duygusal değişimler
  • Kilo artışı
  • Çatlak artışı

30. Haftalık Bebek Görüntüsü

Bebeğinizin kalp – beyin gelişimi hamileliğin 30. haftasında zirve yapar. Bu haftada bebeğiniz lahana boyutuna erişmiştir. Boyu 41 cm, ağırlığı 1400 gramdır. Bu haftalarda ne kadar hızlı kilo alıyorsa aynı hızda iç organları da gelişiyor. Ek olarak vücut kılları da dökülmeye başladı. Bebeğinizin dış dünyaya adapte olabilmesi için nefes alıştırmaları ve uyku süresi bir düzene girmiştir. Ultrason muayenesinde ise el, ayak ve baş hareketlerini net bir şekilde görebilirsiniz çünkü bebeğinizin bedeni oldukça belirgindir.

30. Hafta Gebelik - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı