40 hafta sürecek gebeliğinizde 10. haftasındasınız. Anne adaylarının ilk aklına gelen soru ise “10 haftalık gebelik kaç aylık?” sorusudur. 10. haftalık gebelik sürecinde 3. ayınızdasınız. Gebeliğinizi daha iyi hissedeceğiniz bu haftalarda sizi eşsiz bir heyecan saracak. Ama bu heyecanınızı, yaşanacak belirtiler biraz gölgeleyebilir.
Vücut, anne karnında her geçen gün büyüyen fetüse biraz daha alışır. Alıştığı içinde hamilelik belirtileri biraz daha durulur. Özellikle 10 hafta gebelik den sonra sıkıntılarınız azaldığı için gebeliğiniz daha keyifli bir hâl alır. Ayrıca bu haftaya kadar bebek gelişiminin en önemli dönemi tamamlanmıştır. Bu haftada ise duyu ve organ gelişimi pik seviyededir. İnsan görünümüne kavuşmaya başlayan fetüs, cenin pozisyonuna gelmeye başlar.
10 haftalık bebek de pek çok organ çalışır hâldedir. Anne adayının gebeliği ise belli olmaya başlar. Yani anne adayının dışarıdan 10 haftalık bebek görüntüsü, karın şişkinliği gibidir. Karın biraz belirginleşir ve gebelik dışarıdan anlaşılır.
10 Haftalık Gebelik Belirtileri
- Baş dönmesi ve baş ağrısı
- Sürekli uyku hali
- Sabah bulantıları ve eşliğinde kusma
- Kabızlık
- Göğüs hassasiyeti
- Kasık, karın krampları ve ağrıları
- Koku rahatsızlıkları
- İştah artışı
- Vücutta şişlik ve gerginlik hisleri
- Halsizlik
- Hamilelik lekeleri
- Vajinal akıntı (Beyaz)
- Duygudurum bozukluğu
- İdrara çıkma sıklığında artış
10 haftalık gebelik belirtileri yukarıdaki gibidir. Hamilelik belirtileri kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı anne adayları bu belirtileri şiddetli şekilde yaşarken bazıları fark edilmeyecek derecede düşük hassasiyette yaşar.
10 Haftalık Gebelik Görüntüsü
3,5 cm boyuna erişen bebeğiniz yaklaşık kayısı boyutundadır. Her hafta farklı gelişimler göstermektedir. Bu hafta bebeğinizde meydana gelen değişimler arasında; kıkırdak ve kemiklerinin oluşması vardır. Hafta hafta insan görünümüne kavuşmaya başlayan fetüsün dış hatları da belirginleşir. Bacak çıkıntıları ve bilekleri oluşur. Ayrıca bebeğin beyni, karaciğeri gibi hayati organları vücuttaki son şeklini bu dönemde alır. Midesi de sindirime hazırlanır. Bunun için asit üretmeye başlar.
Ultrasonda 10 haftalık bebek görüntüsünde göğüs kafesi görüntülenebilir. Tabi transparan şeklinde. Kafası gövdesine göre daha büyüktür.
10 Haftalık Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bebeğiniz gelişmekte olduğu için dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bu noktaları şu şekilde sıralayabiliriz:
- Rastgele ilaç kullanılmamalı.
- Hekimin verdiği ilaçlar düzenli kullanılmalı.
- Beslenmeye dikkat edilmeli.
- Yorucu egzersizlerden kaçınılmalı.
Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.