25 Haftalık Gebelik

Doğumunuza yaklaşık 3,5 ay kaldı ama siz ve eşinizi şimdiden heyecan sardı. 25. gebelik haftanızda bebeğinizin gelişimi devam etmekte. Ayrıca bebeğiniz artık sizi rahatlıkla duyduğu için tepki verebilir. Yani bolca tekmesini hissedebilirsiniz. 

Gebeliğin 25. haftası, hamileliğinizin yarısından fazlasını tamamladığınız ve bebeğinizin gelişiminde çok yol kat ettiğiniz dönemdir. Bu süre zarfında sizin ve bebeğinizin yaşayabileceği değişiklikleri izlemeniz ve bunların farkında olarak hamileliğinize devam etmeniz çok önemlidir.

25 Haftalık Gebelik - Novafertil

25. Haftalık Bebek Görüntüsü

Gebelikte yol katettikçe bebek görüntüsü, gelişimi merak edilir. 25. haftalık bebek görüntüsü karnabahar boyutundadır. Burnu ve akciğerleri gelişimini sürdürmektedir. Plasentadan beslenen bebeğinizin kilosu yaklaşık 700 gramdır. Boyu ise 33-34 santimdir. Keyfi ise gayet yerindedir çünkü içerisinde yer aldığı amniyotik sıvı yalıtım görevi görür. Böylece bebeğiniz rahat bir sıcaklıkta gelişir. Gelişimi boyunca hayati fonksiyonları yerine oturur. Bedenen de büyüyen bebeğinizle bağınız daha çok artar. Bu bağ ile duygu değişiklikleri yaşayabilirsiniz. 

25 Haftalık Gebelik - Novafertil

25 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?

  • Bedende şişme,
  • Göbekte koyu çizgi,
  • Meme başı çevresinde koyulaşma,
  • Hamile maskesi oluşumu,
  • Kilo artışı buna bağlı olarak çatlak oluşumu,
  • Bel ağrısı ve sırt ağrısı,
  • Diş etlerinde hassasiyet,
  • Kramp artışı,
  • Vajinal akıntı,
  • Kabızlık.

Hamilelik, hormonal değişikliklerini beraberinde getirir. Bu durumda hormonlarınızdaki bu değişimin farkında olmak sizin için daha iyi olacaktır. Bu, hem fiziksel hem de zihinsel olarak deneyimlediğiniz değişikliklerin çoğunu kabul etmenizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca kendinizin ve bebeğinizin sağlığını, çok daha bilinçli bir şekilde koruyabilir ve hamilelik deneyimleri yaşayabilirsiniz.

25 Haftalık Gebelik - Nova Fertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir