1. Hafta Gebelik

1. Hafta Gebelik - Novafertil

1 hafta gebelik, son adet tarihinden itibaren başlayan haftayı işaret eder. Çoğunlukla 28 günlük döngünün 14. gününde yumurtlama gerçekleşir. Bu süreçte bedeniniz gebelik için hazırlık aşamasındadır. Yumurta sperm ile karşılaşırsa hamileliğiniz başlar. 

İlk Haftada Gebelik Belirtileri

1 haftalık hamilelik belirtileri istenilen, planlı gebeliklerde çok önemlidir. Anne adayı “1 haftalık gebelik belli olurmu?” sorusunun cevabı arayışına girer ve meydana gelecek belirtileri araştırır. Öncelikli olarak şunu bilmeniz gerekir; son adetin başlangıcından itibaren başlayan hafta gebeliğin ilk haftasıdır. Daha döllenme gerçekleşmemiştir. İlk hafta belirtileri ise döllenme gerçekleştikten sonraki haftayı kapsar. Yanii gebeliğin 3. haftasındaki belirtilerdir. Yaşanan belirtiler ise şu şekildedir;

  • Yerleşme kanaması
  • Vajinal akıntı
  • Sık idrara çıkma isteği
  • Mide bulantısı
  • Yorgunluk ve halsizlik
  • Kramp (Karın ve kasık)
  • Şişkinlik
  • Göğüs hassasiyeti

İlk Haftada Neler Yaşanır?

İlk haftada kadın vücudu kendini gebeliğe hazırlar. Bu hazırlıklar şöyledir; Yumurta olgunlaşmaya başlar. Rahim duvarı kalınlaşır. Bu süreçte yumurta sperm ile karşılaşırsa döllenme gerçekleşir. Tabii planlı bir gebelik istiyorsanız gebelik oluşumundan önce vitamin takviyelerine, sigara/alkol kullanımına dikkat edilmelidir.

1 Haftalık Gebelik Kan Testinde Belli Olur Mu?

Hayır, belli olmaz. 1. haftalık gebelikte regl kanaması devam etmektedir. Bahsettiğimiz süreçte döllenme gerçekleşmediği için sonuçlar negatif olacaktır. Eğer döllenmeden sonraki ilk haftayı baz alacak olursak bu gebeliğin 3. haftası olmaktadır. 3. haftada gebeliğin idrar testlerinde çıkması olasıdır. İdrar testleri cinsel birliktelikten iki hafta sonra regl gecikmesinden sonra yapılır. İdrar testlerinde Beta-HCG ölçümlenir. Gebelik oluştuysa Beta-HCG değerleri yükselir. 3. hafta gebelik, daha çok erken bir dönem olduğu için gebelik testlerin yanılma payı vardır. Bu nedenle kesin sonuç almak adına, kan testi yaptırılmalıdır.

Hamileliğin 1. Haftasında Bebek Ultrasonda Görülür Mü?

Hayır, görünmez. Ultrason muayenesi 5. veya 6. haftada yapılır. Bu hatalarda ise gebelik kesesi gözlemlenir. Bu haftalardan önce gözlemlenmez. Ultrason öncesi Beta-HCG gözlemlenerek gebelik takibi gerçekleştirilir.

Gebelikte Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  • Vitamin takviyesini ihmal etmemek.
  • Sağlıklı beslenmek.
  • Düzenli egzersiz yapmak.
  • Uyku düzeni oluşturulmalı.
  • Alkol ve sigara kullanılmamalı.
  • Stres ve kaygı yaşanmamalı.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı