11. Hafta Gebelik

Gebelik farkındalığınız dahada artacağı hafta; 11. hafta gebelik! 11 hafta gebelik demek, ilk trimesterin sonuna yaklaştınız demek. 11 haftalık gebeliğinizde bebeğiniz hâlen büyümekte. Minicik organları büyük ölçüde tamamlanmak üzere. Bu haftadan itibaren baş – vücut arasındaki orantı normale binecek. Hamilelik belirtileriniz arada sizi yoklasada artık azalmaya başlayacak ve daha keyifli bir gebelik geçireceksiniz.

11 Haftalık Bebek

İlk olarak annelerin en çok merak ettiği “11 haftalık gebelik kaç aylık?” sorusu ile başlayalım. 11 haftalık gebelikte 2,5 ayınızdasınız ve 3. aya girmek üzeresiniz. Bebeğinize gelecek olursak; bebeğiniz her hafta gelişimini tamamlıyor. 11 haftalık bebek görüntüsü incir boyutundadır. Yaklaşık 4 cm büyüklüğüne erişmiştir. 11 haftalık gebelik ultrason görüntüleri ise daha belirgindir. Bebeğiniz sırt üstü pozisyonda sizi karşılar. Baş ve vücut boyutu geçmiş haftalara göre daha orantılıdır. Artık bebek görüntüsü yavaş yavaş oturmaya başlayacaktır. Ayrıca bebeğinizin yumurtalıkları, testisleri gelişmeye başlamıştır. Tabii daha cinsiyetini öğrenmek için zamanınız var. 

11 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Annede hâlâ gebelik belirtileri devam eder. Bu belirtiler;

  • Mide bulantısı,
  • Baş dönmesi,
  • Kusma,
  • Sürekli halsiz ve yorgun hissetmek,
  • Terleme,
  • Sıcak basma,
  • Susuzluk,
  • Kas ağrıları,
  • Göğüslerde büyüme şeklindedir.

Yaşanan belirtiler, yoğun şekilde yaşanmaz. Artık günden güne belirtiler azalarak rahat bir hamileliğe evrilirsiniz. Bebeğinizde hareketlenmeye başlar ama bebeğin hareketleri anne tarafından hissedilmez. Vücudunuz zayıf ise yavaş yavaş karın belirginleşmesi yaşanır. Ayrıca yolk kesesi ile beslenen bebeğiniz artık plasenta yoluyla beslenmektedir. Gelişen plasenta ve göbek kordonu ultrasonda görülebilir.

Hamileliğin 11. Haftasında Hangi Testler Yapılır?

Anne ve bebek sağlığının ölçümlenmesi için tarama testleri gerçekleştirilir. Bu testlerin içerisinde; tiroid fonksiyon testleri, rutin kan tahlilleri ve daha önceden yaptırılmamış olması halinde bazı idrar tahlilleri mevcuttur. Bunlara ek olarak ense kalınlığı testi ile Down Sendromunun söz konusu olup olmadı incelenir.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir