31. Hafta Gebelik

Anne adaylarının heyecan dolu geçireceği bir hafta daha… 31. hafta gebelik. Bu haftada anne adayının uyku süresi ve gördüğü rüya sayısı artar. Bebeklerinin ise sinir sistemi yapılarının karmaşıklaştığı bir haftadır. 31. haftada bebek iyice büyüdüğü için anneler ultrason muayenesi için gün saymaktadır. Bebeğin bedeni net bir hal aldığı için ultrason muayeneleri bir hâyli zevkli geçer. 

31 Haftalık Bebek

31 haftalık bebek kuşkonmaz demeti boyutuna erişmiştir. Bu hafta bebeğinizin boyu yaklaşık 42 cm, kilosu 1520 gram civarındadır. Hemen hemen gelişim sürecinin çoğunu tamamladı. Doğuma kadar da gelişiminede devam edecek. Artık, bebek bedenine sahip olan bebeğiniz dışarıdan gelen seslere, ışıklara rahatlıkla tepki verebilir. Tepki esnasında hareketlilik ve tekme hissedebilirsiniz. Hareket etmediği zaman zarfında ise gelişmek için uykuya dalmıştır. Uyku düzeni de oturacağı için artık ne zaman uyuduğunu veya ne zaman uyanacağını bilir duruma geleceksiniz. 

31. haftada bebeğinizin üreme sistemleri de gelişir ve belirgin bir hâl alır. Tüm bunlara ek kemikleri de sertleşmeye devam eder. Bu nedenle her hafta olduğu gibi bu haftada beslenmenize özen göstermelisiniz.

31. Hafta Gebelik - Novafertil

31 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?

Bu haftada annede meydana gelen en büyük değişiklik karın büyümesidir. Annenin bedeni doğuma hazırlandığı için rahim boyutuda büyür. Eş zamanlı olarak bebek de büyüdüğü için anne adayında ağırlaşmalar ve yürürken zorlanmalar meydana gelebilir. Meydana gelen diğer değişimler ise şu şekildedir:

  • Vajinada ağrı
  • Midede yanma hissi
  • Nefes almada güçlük
  • Hemoroid
  • Unutkanlık
  • Duygusal değişimler
  • Kilo artışı
  • Çatlak artışı
  • Uykusuzluk
  • Sık idrara çıkma
31. Hafta Gebelik - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı