Çoğu anne dokuzuncu ayı, hamileliğin en zor ayı olarak görse de, doktorlar 21. haftanın anneyi daha da fazla yorduğu konusunda hemfikirdir. Gebeliğin 21. haftası, anne için çoğu annenin katlanmakta zorlandığı bir dizi fiziksel ve duygusal değişikliği beraberinde getirir.
40 haftalık dönem boyunca, anne adayları vücutları bir kuluçka dönemi olarak yaşama uyum sağlarken önemli ölçüde belirtiler yaşar. Annelerin çoğu, bebeklerinin yatak odalarını hazırlarken ağrıyan eklemleri ve kasları bu sürece eşlik eder. Ayrıca, sindirim sistemleri anneyi beslemekten yavrularını beslemeye geçerken kabızlık ile de başa çıkmak zorundadırlar. Bazı anne adaylarının, vücutları; vücutlarından normal düzeyde beslenmeye alıştığından, hamileliğin bu aşamasına uyum sağlamayı özellikle zor bulmaktadır.
21. Haftalık Bebek Görüntüsü
Havuç boyutuna ulaşan bebeğiniz 27 cm uzunluğunda ve 400 gram ağırlığındadır. Kaş, saç ve göz kapaklarının çıkmaya başladığı 21. gebelik haftasında bebeğin hareketlerine yüz ifadeleri de eklenir. Ek olarak artık bebeğinizin ağırlığı plasentasının ağırlığını geçmiştir.
Gebeliğin 21. haftasının gelişim evresindeki bebeklerin ciltlerinde de farklılıklar vardır. Şeffaf görünüm devam etse de giderek daha az fark edilir hale gelir.
21. Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler
- Kilo artışı,
- Çatlak oluşumu,
- Baş, sırt ve bacak ağrıları,
- Diş etlerinde hassasiyet,
- Kramp artışı,
- Cilt parlaklığı artışı,
- Kabızlık,
- Tansiyon düşüklüğü,
- Sindirim problemleri,
- Varis oluşumu
- Duygusal dalgalanmalar,
- Sıcak basması,
- Ödem,
- Karında gerginlik.
Gebeliğin ruhsal etkileri 21. haftada doruğa ulaşır. Bu dönemde anneler, duygusal değişiklik yaşarlar. Anne adaylarının, bu haftalarla baş etmenin yolu; olumlu düşünmektir. Birçok baba adayı bu süre zarfında hamile eşlerine karşı daha hassastır. Partnerlerin sevgi dolu davranışları anne adaylarının hamileliğini daha kolay geçirmesini sağlar. Anne adayının 21 haftalık bebeklerini, içlerinde taşımanın fiziksel ve zihinsel zorluklarıyla başa çıkmanın tek yolu partnerinin desteğidir.
Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.