14. Hafta Gebelik

Anne ve baba olmak kıymetli hissiyatlar oluşturur. Daha hamileliğin ilk gününden itibaren çiftler kendini anne/baba olmaya hazırlarlar. Bunun içinde sürekli araştırma yaparak gebelik haftalarını takip ederler. Böylece hem daha kolay hamilelik geçirirler hem de süreç hakkında bilgi edinirler. 14 hafta gebelik ise ikinci trimester olarak bilinir. Artık zorlanılan haftalar geride bırakıldığı için huzur dolu bir gebelik geçirilir.

14 Haftalık Bebek Görüntüsü

Bebeğiniz anne karnındaki gelişimini son sürat sürdürmekte. Bu hızlı büyüme de boyu 10 santimetreye ulaştı bile! Hemen hemen şeftali boyutunda olan bebeğinizin ağırlığı ise yaklaşık 45 gramdır. Minik bedeni bir önceki haftaya nazaran daha büyük. Elleri, kolları ve bacakları ise daha hareketlidir. Ek olarak yüz hatları da oturduğu için kızma, gülme gibi yüz ifadelerini de sergiler. Bu hafta kulak kemiği de gelişmeye başlar. İlerleyen haftalarda ise bebeğiniz sizi duymaya başlar.

14 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

  • Mide bulantısı (nadiren),
  • Baş dönmesi (nadiren),
  • Göğüs hassasiyeti (nadiren),
  • Enerji artışı,
  • Nefes darlığı,
  • Tansiyonun ara sıra düşmesi,
  • Burunda kanama meydana gelmesi,
  • Bacaklarda zaman zaman ağrı oluşması,
  • Vajinal akıntılar,
  • Duygu değişimleri,
  • Karın kasları ile kasıklarda ağrı.

14 Haftalık Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Gebelikte beslenme her hafta önem arz eder. Çünkü bebek anne adayından beslenir. Bu da demek oluyor ki bebeğin sağlığı, anne adayına bağlıdır. Anne adayı beslenmesine özen göstermelidir. 

Gebelik sürecinde annenin hem tüketebileceği hem de tüketemeyeceği besinler var. Beslenmede ağırlık vereceği besin grupları ise protein, kalsiyum, folik asit, demir ve lif üzerinedir.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı