37. Hafta Gebelik

37. Hafta Gebelik - Novafertil

Gebeliğin son aylarındasınız. Gebeliğin 37. haftası hem anne hem de bebek için önemli bir dönemdir. Bu, annenin vücudunda yeni yaşamın şekillendiği zamandır. Aynı zamanda annelerin doğmamış bebekleri üzerinde düşünme zamanıdır. Hemen hemen tüm kültürlerdeki ebeveynler, bu hafta çocuklarına bir isim ararlar ve netleştirirler. Ek olarak 37. haftada anne adaylarında, annelik değerleri artar. Bu değerler doğrultusunda anne doğum için güç toplar.

33. Hafta Gebelik - Novafertil

37. Haftalık Bebek Görüntüsü

Bu haftada ebeveynler 37. haftalık bebek görüntüsünü merak ederler. Bebeğiniz marul boyutuna erişmiştir. Kilosu 3000 grama ulaşmış iken, boyu 50 cm dir. Bedeni ve iç organları gelişimini tamamlamıştır. Artık doğum için gün sayıyor. Bu haftayı tamamladıktan sonra bebeğiniz erken doğsa bile ‘prematüre bebek’ olarak adlandırılmayacak. 

37. haftada beyin ve sinir sistemi gelirken, doğum pozisyonuna doğru yol alır. Dış dünyaya hazır olmak için hıçkırma, gerilme, parmak emme ve irkilme refleksleri sergiler. Ek olarak tırnakları da yenidoğan tırnağı şeklinde uzadı. 

Bebeğiniz eskisine göre daha hareketsiz kalıyorsa korkmayın çünkü yeterince büyüdüğü için hareket alanı azaldı. Sıkıldığında veya yerinde memnun olmadığında tekme, yumruk atabilir.

37. Hafta Gebelik - Novafertil

37 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?

Doğum çantanızı hazırlamadıysanız bir an önce hazırlamalısınız çünkü büyüyen karnınız size engel olabilir. Çoğu hamile kadın 37. haftada aşırı yorgunluk hisseder. Bebeğin kilosu arttıkça anne yürümede zorlanır ve ağrı hisseder. 37. haftada meydana gelen değişimler ise şu şekildedir: 

  • Ödem
  • Bulantı
  • Halsizlik
  • Göğüs büyümesi
  • Reflü
  • Nefes darlığı
  • Duygusal değişimler
  • Kilo artışı
  • Çatlak artışı
  • Uykusuzluk
  • Sık idrara çıkma
  • Kasılma ve sancı
37. Hafta Gebelik - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir