35. Hafta Gebelik

35. Hafta Gebelik - Novafertil

Çiftler bebekleri ile tanışmak için can atarlar. Bu nedenle 35. hafta gebelik onlara biraz uzun gelebilir. 35. haftada fetus, gelişimini hemen hemen tamamlamıştır fakat bir süre daha anne karnında kalması gerekir. Bu süreçte anne adayları doğum çantası ihtiyaç listesi oluşturarak, doğum çantası hazırlayabilirler. İlerleyen haftalarda anne adayının hareketleri daha da kısıtlanacağı için doğum çantası hazırlamak zor gelebilir. 

Hamile olmak, bir kadının hayatındaki en büyülü ve sıra dışı anlardan biridir, ancak bir kadın buna hazırlıklı değilse ve istemeden hamile kaldıysa son derece stresli olabilir. Bu nedenle kadın, hamileliğini olabildiğince kolay ve keyifli hale getirmek için ne yapması gerektiğini anlamalıdır.

33. Hafta Gebelik - Novafertil

35 Haftalık Bebek

Bebeğinizin vücudu hemen hemen ananas boyutunda. Kilosu 2500 gram civarındayken, boyu 47 cm uzunluğundadır. Bebeğinizin size erken kavuşma planı yoksa yaklaşık 5 hafta sonra doğumunuz gerçekleşecek. Doktorunuz normal doğum veya sezeryan doğum hakkında sizi bilgilendirecektir.

35. haftadan itibaren bebeğiniz hızlı bir şekilde kilo alır. Bu süreçte akciğer gelişimini de tamamlar. Önceki haftalarda olduğu gibi bu haftada sizi duymaya, size tepki göstermeye devam etmekte. Tabii ki artık büyüdüğü için hareketleri azalabilir. Ek olarak kasları kuvvetlendiği için tekme veya yumruk attığında canınızı yakabilir.

35. Hafta Gebelik - Novafertil

35 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?

Hamile kadınlarda genellikle mutluluk hormonlarında bir artış yaşanır. Ancak bebek doğduktan sonra bu mutluluk dönemi uzun sürmeyebilir. Hamile bir kadında doğum öncesinde ve sonrasında duygusal bir stres artabilir. Bunun yanında gebelik döneminde meydana gelen değişimler şu şekildedir: 

  • Reflü
  • Sık idrara çıkma
  • Yorgunluk
  • Unutkanlık
  • Nefes darlığı
  • Hemoroid
  • Rahim ağzında açılma
  • Kilo alma hızında artış
  • Midede baskı
  • Bel, sırt ağrıları
  • Çatlak artışı
  • Uykusuzluk

Annenin hamilelik dönemindeki davranışları, pek çok kişiyi büyüleyen bir konudur. Herkesin iyi bir annenin nasıl olduğu konusunda fikirleri vardır. Bu fikirlerin yanısıra bebek gelişim kitapları okuyarak doğru bilgiye daha kolay ulaşabilirsiniz. Böylece bebeğiniz dünyaya gelince, büyütmekte zorluk çekmezsiniz. 

35. Hafta Gebelik - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir