12. Hafta Gebelik

Bebeğiniz her hafta farklı değişimler göstererek büyümekte. Bu hafta ilk trimesterin son haftasıdır. Artık belirtiler daha az yaşanmaktadır ve anne daha mutlu bir gebelik süreci için hazırlanmaktadır. 

Bebekte büyümeler belirgin bir şekilde olacağı için annenin vücudu da adapte olur ve büyüme sağlar. Bu büyümede bebek yaklaşık 4-7 cm aralığındadır.

12 Haftalık Bebek

Minik bir insan görünümüne kavuşan bebeğiniz hızlı büyüyeceği bir zaman diliminde. 14 ile 20 gram arasında olan bebeğinizin hayati organları hemen hemen oluştu. El ve ayak parmakları ise ayrıldı. Gelişimini tamamladıkça da hareket oranı arttı. Yani rahatlıkla parmaklarını hareket ettirebiliyor. Bu haftalarda tırnak gelişim süreci de hızlanır. Kemikleri sertleşmeye ve belirginleşmeye başlar. Ayrıca çiftlerin, cinsiyet merakı bu haftadan sonra giderilir. Tabii bebeğin üreme organı ultrason muayenesinde görünürse. Cinsiyetin belli olacağı hafta 13-16 arasıdır.

12 Haftalık Gebelik Annedeki Değişiklikler

  • Göğüslerde ağrı
  • Sürekli halsiz ve yorgun hissetmek,
  • Terleme,
  • Sıcak basma,
  • Susuzluk,
  • Mide ekşisi,
  • Çabuk yorulma,
  • Baş ağrısı,
  • Ciltte koyu lekelenme,
  • Kas ağrıları.

Gebeliğin 12. haftasında vitamin ve mineral eksikliği ortaya çıkabilir. Bu nedenle 12. haftada tam kan sayımı önerilir. Kan sayımı ile tedavi süreci başlatılır. Böylece başta yaşanacak olan halsizliğin önüne geçilir. 

12 Haftalık Bebek Görüntüsü

Bebeğiniz yaklaşık erik boyutundadır. Ağırlığı ise 14- 20 gram arasındadır. Bu haftada bebeğinizin kalp atışını duyabilirsiniz. Bebeğinizin kalbi 120 ya da 160 kez atar. Kalp atışını duyduğunuz anda bebeğinize hemen kavuşmak isteyebilirsiniz. Ama bu tatlı yolculuğun başındasınız. 6 ay daha sabretmeniz gerekecek.🥰

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı