15. Hafta Gebelik

Gebelikte rahatlayacağınız bir dönemdesiniz. Bu haftadan sonra 4 aylık hamile olacaksınız. 15. haftaya kadar gebelik belirtileri yaşandığı için gebelik çok uzun sürmüş gibi gelebilir. Artık haftalar hızlı bir şekilde geçecek. Siz de stresinizi ve yorgunluğunuzu geride bırakarak, gebeliğinizin tadını çıkarabilirsiniz. 

15 Haftalık Bebek Görüntüsü

Bebeğiniz gün gün büyümekte. Bu hafta elma boyutunda ve yaklaşık 65 gram ağırlığındadır. 15. haftadan itibaren organları işlev ve netlik kazanır. Tat alma duyusu ve kemikleri de gelişir. Kemikleri büyük ölçüde sertleşir. Ayrıca eklemlerini rahatlıkla hareket ettirir, anne karnında hareketlenir ama siz hissedemeyebilirsiniz. Bu zamanlarda yoğun stresten kaçınmalısınız. Beslenmenize dikkat etmelisiniz.

15 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

  • Baş ağrısı,
  • Diş ağrısı,
  • Susuzluk,
  • Karın büyümesi,
  • Ağız ve gözlerde kuruluk hissi,
  • Ani duygu değişikliği,
  • Karın büyümesine bağlı olarak çatlaklar.

15. Hafta Gebelik Riskleri Nelerdir?

Hiçbir anne adayı veya baba adayı bebeğine zarar gelsin istemez. Çiftler bebeğin sağlıklı kalabilmesi için çok dikkatli olurlar fakat bebekte genetik problemler oluşabilir. Bu nedenle düzenli olarak gebelik takibi yapılmalıdır. 

Bebekte herhangi bir sorun oluşup oluşmadığını gözlemlemek için ultrason muayenesi yapılır. Ek olarak düşük riski gebelik ilerledikçe azalır ama riskin az olması düşük olmayacağı anlamına gelmez. Risk faktörünü göz önünde bulundurarak dikkatli olmalısınız. 

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı