39-40 gebelik haftası çok önemlidir. Gebe kadınlar ve eşleri, gebelik deneyimlerinin zirvesi olan 40. gebelik haftasını sabırsızlıkla beklerler. Hamileliğin 40. haftasında, doğmamış bebeğiniz rahminizin içinde gelişimini tamamlayacaktır. Bu, bebeğinizin fiziksel görünümünü nihayet göreceğiniz aşamadır. Ayrıca bu, duygusal olarak en dengeli ve bebeğinizle tanışmaya hazır hissedeceğiniz zamandır. Yani 40. hafta, gebeliğinizin sonlanacağı ve bebeğinize kavuşacağınız bir hafta olacak.
Gebeliğin 40. haftası ‘doğum dönemi’ olarak adlandırılır. 40 haftalık bir süreçte vücudunuzun içi, bebeğinizin doğumuna uyum sağlamak için değişti. Araştırmalara göre, bir insan hamileliğinin ortalama uzunluğu 280 gündür. Süreç uzun gibi gelsede çabucak geçer. Bu nedenle çoğu kadın hamileliklerinin bu kadar yakın olduğunu fark etmez bile. Ancak bu, nihayet yeni doğan bebeğinizi kucağınıza alacağınız zaman olduğundan, hamileliğin bu aşamasıyla ilgili bazı gerçekleri vurgulamak iyi bir fikirdir.
40 Haftalık Gebelikte Doğum Belirtileri
İyisiyle kötüsüyle 39 hafta geride kaldı ve son doğum haftasına girildi. Bu hafta doğum belirtilerini bekleyeceğiniz bir hafta olacak. Doğum belirtiler her an her dakika başlayabilir. Bu nedenle doğuma hazır olmalısınız. Yaşanan belirtiler ise şu şekildedir:
- Sancı: Doğum sancısı, belden başlayarak kasılmaya giden bir durumdur. Yaşanan belirtinin şiddeti artıyorsa ve sık aralıklarla oluyorsa doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.
- Su gelmesi: Bebeğiniz dış dünyaya gelmek için sabırsızlanıyorsa ansızın suyunuz gelebilir. Gelen suyun adı amniyon sıvısıdır. Bu sıvı geldiğinde genellikle çeşmeden akarmış gibi bir his oluşturur. Yani durdurulamaz bir akış mevcuttur.
- Rahim ağzı açıklığı: Doğum başlaması ile rahim ağzı genişlemeye başlar. Rahim ağzı 10 cm boyutuna eriştiği zaman doğum başlatılır.
Gebeliğinizin son haftasında daha dikkatli olmalısınız. Ağır egzersizlerden, sağlıksız beslenmelerden kaçınmalsınız.
40 Haftalık Bebek
40 haftalık bebek görüntüsü çiftleri heyecanlandıran bir durumdur. Bu hafta bebek karpuz büyüklüğüne erişir. Boyu 50-54 cm iken, kilosu 3400 gramdır. Artık gelişimini tamamlamıştır ve yeni bir maceraya hazırdır. Bu macera için doğum pozisyonunda beklemektedir. Dünyaya gelebilmesi için kafatası kemikleri, normal doğum sırasında kolayca geçebilmesi için daha kaynamamıştır. Ek olarak plasenta durmadan çalışmaya devam eder. Bebek için antikor üretir. Üretilen antikor bebeğin ilk 6 ayı içerisinde dış ortamdaki enfeksiyonlarla savaşması için kullanılır.
Önceki haftalarda olduğu gibi bebeğiniz daha az hareket edecektir çünkü bulunduğu alan onun için yetersiz kalacaktır. Hareketleri kısıtlanacağı için endişelenmemelisiniz.
Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.