Kaç Haftalık Hamileyim

Gebelik birçok kadının hayalidir. Anne olmak, aile fert sayısını artırmak eşsiz duygular sunmaktadır. Bu eşsiz duygular için bir takım süreçlerden geçmek gerekir. 40 haftalık bir yolculuğa çıkmak bazen anne adaylarını korkutabilir ama buna değer diyerek gebelik isterler. Gebelik oluştuğu andan itibaren ise daha korumacı bir tavra bürünürler. Sağlıklı beslenmeye dikkat ederler, uyku düzenini oturturlar kısaca kendine daha fazla vakit ayırırlar. Tabii bir de sürekli gebelik haftası hesaplama yaparlar. Hesaplama sonucu “kaç haftalık hamileyim?” sorusunun cevabını alırlar. Hafta hafta meydana gelecek değişimleri öğrenerek hem duygusal hem de bedenen ön hazırlık yaparlar. Aslında anne adayı tek bir gaye güder o da; bebeğini sağlıkla kucağına almaktır. Harcanan çaba ve kaygı sadece kendisi için değil karnında taşıdığı bebek içindir. Bu nedenle her konuda hassas davranarak hafta hafta yaşanan değişimleri takip eder. Peki gebelik hafta hesaplama nasıl olur?

Kaç Haftalık Gebeyim

Planlı gebelik bekleyen çiftler “hamilelik kaçıncı haftada belli olur?” sorusuna yönelir. Net bir hafta söylemek doğru değildir. Sperm yumurtayı dölledikten 5-6 gün sonra embriyo rahme tutunur. Bundan sonra BETA-HCG hormonu salgılanır ve yerleşme kanaması meydana gelir. Adet gecikmesi yaşadıktan sonra gebelik testi yaptırılmalı. Sonuçlar pozitif çıkarsa hafta hafta gebelik hesaplama süreci başlar. 

Gebelik hesaplanırken son regl tarihinizin ilk gününden itibaren 40 hafta (280 gün) saymaktadır. Bazı anne adayları ise son regl döneminin ilk gününden 3 ay çıkarır, 7 gün ekler. Örnek verecek olursak: Son reglin başlangıç günü 27 Haziran ise 3 ay geri gittiğinde 27 Şubat olur ve 27 Mart’a +7 gün eklenir. Siz bunlarla uğraşmadan otomatik hesaplama gerçekleştirebilirsiniz. Sitemizde yer alan hamilelik hesaplama aracı ile gebeliğinizi hesaplayabilir, hafta hafta yaşanan değişimleri öğrenebilirsiniz.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı