2. Hafta Gebelik

2. Hafta Gebelik - Novafertil

En hızlı değişim yaşayacağınız haftalardan  bir tanesi. Bu haftada daha hamile değilsiniz ama hamilelik hormonları salgılanır. Bu haftada anne adayı kendini gebeliğe hazırlar. Embriyonun tutunması için yani düşük gerçekleşmemesi için rahim duvarı kalınlaşır. 2 hafta gebelik de rahim kanlanması görülür. Bu kanlanma artışı, bebeğin temel ihtiyaçları için gereklidir.

Planlı bir gebelik istiyorsanız bu süreçte kullandığınız ilaçları bırakmalısınız. Ayrıca doktorunuza danışarak vitamin takviyesi alabilirsiniz.

İki haftalık gebelik yumurtanın geliştiği bir dönemdir. Yani gebeliğin 2. haftası,  son adet kanamasının birinci gününden sonraki yedinci günde başlamış olur. Bu haftada yumurta çatlayarak, fallop tüplerine ilerler. Fallop tüplerinde spermle karşılaşırsa döllenir. Yani birkaç gün öncesinden cinsel ilişkiye girmiş olsanız bile gebelik ihtimaliniz yüksektir. 

Peki 2 haftalık gebelik ultrasonda belli olurmu? Hayır, olmaz çünkü daha bebek oluşmamıştır. Gebeliğin oluşması 3. haftadan itibaren başlar. Ultrasonda belli olma tarihi ise 5. veya 6. haftadır.

2 Haftalık Gebelik Belirtileri

Anne baba adayları büyük bir heyecanla 2 haftalık hamilelik belirtileri ni araştırır. Çünkü 2 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler çok merak edilmektedir. Çiftler, bu değişimleri önceden öğrenerek kendilerini sürece hazırlarlar.

Gebelik belirtileri kişiden kişiye farklılık göstersede ilk haftalarda çoğu anne adayı hamile olduğunun farkına varmaz. İlk gebelik belirtilerinde hormonal dalgalanmalar ve yerleşme kanaması yer almaktadır. Özellikle östrojen ve progesteron hormonu ciddi artış gösterir.  Rahim duvarının kalınlaşması için progesteron hormonunun artışı önemlidir. Bu hormonların yükselmesi ile birtakım semptomlar ortaya çıkar. 

Bu semptomlar:

  • Göğüs hassasiyeti
  • Şişkinlik
  • Baş dönmesi
  • Halsizlik
  • Yorgunluk ve uyku hali

Tüm bu saydığımız semptomlar adet önceside görülmektedir. Bu nedenle kesin sonuç için gebelik testi yaptırmalısınız. Fakat iki haftalık gebelik, yumurtanın geliştiği bir dönemdir. 

*1 haftalık adet gecikmesi yaşadıktan sonra gebelik testi yaptırmalısnız.*

2. Hafta Gebelikte Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  • Vitamin takviyesini ihmal etmemek.
  • Sağlıklı beslenmek.
  • Düzenli egzersiz yapmak.
  • Uyku düzeni oluşturulmalı.
  • Alkol ve sigara kullanılmamalı.
  • Stres ve kaygı yaşanmamalı.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir