19. Hafta Gebelik

19. Hafta Gebelik - Novafertil

Hamilelik sırasında, birçok insan bir insan fetüsündeki gelişim aşamalarını öğrenir. Bu süreç yaklaşık 40 haftadır. Sizse 19. haftasındasınız. Hemen hemen hamilelik sürecini yarıladınız. Bebeğiniz de hâlen birçok iç organ gelişmekte. 19 haftadan sonra bebeğiniz belirgin bir görünüme sahip olacak ve iç organlarının yanı sıra saç ve tırnaklara sahip olacaktır. Bu süreçte doktorunuz daha sonra her şeyin sağlıklı olup olmadığını görmek için bir ultrason yapacaktır. Bu tarama sırasında bebeğinizin iç organlarının ve uzuvlarının pozisyonunu da kontrol edecektir. Ayrıca hamilelik belirtileriniz hafifleyecek. Bu da demek oluyor ki 20. haftaya kadar günlük ev işlerini yapmaya başlayabilirsiniz. 

19. Hafta Gebelik - Novafertil

19 Haftalık Bebek Görüntüsü

Size en özel duyguları yaşatan bebeğiniz mango boyutuna erişti. Gelişimini sürdüren bebeğinizin duyu organları, beyin fonksiyonları hızla gelişmekte. Bu dönemde bebeğinizle sık sık iletişim kurmaya çalışın.

Hareketliliği artan bebeğiniz artık vücut hareketlerini kontrol altına almaya başladı. Ayrıca ağırlığı 240 gr, boyu ise 16 cm dir. Gelişimi artık orantılı şekilde ilerlemektedir. Böbrekleri de çalışmaya başladığı için idrar üretimi devam eder.

19. Hafta Gebelik - Novafertil

19. Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

  • Karın büyümesi,
  • İştah artışı,
  • Kilo alımı,
  • Baş dönmesi,
  • Vajinal akıntı artışı,
  • Kramp artışı,
  • Cilt parlaklığı artışı,
  • Kabızlık,
  • Sindirim problemleri,
  • Şişkinlik,
  • Çeşitli kararmalar (göğüs ucu, koltuk altı ve genital bölge).
19. Hafta Gebelik - Novafertil

19 Haftalık Gebelikte Bebek Hareketleri Hissedilir Mi?

Minik hediyeniz 8. haftadan beri karnınızda hareket etmekte. İlk hareketliliğinde hissedilmeyen hareketler, 19 haftalık gebelik de hissedilir. Zayıf olan anne adayları bu hareketleri daha net olarak hisseder. Anne adayının ilk gebeliği ise hareketleri hissetme süresi uzar. 

19. Hafta Gebelik - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı