Gebelik Ne Zaman Belli Olur?

Gebelik oluştuysa kanda beta HCG, östrojen ve progesteron hormonları artış sağlar. Artış gösteren hormonlar ise hamilelik belirtilerine kapı açar. 

Bu belirtileri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Adet gecikmesi,
  • Yerleşme kanaması, 
  • Mide bulantısı,
  • Yorgun ve halsiz hissetmek,
  • Anlık duygu değişimleri,
  • Kokulara hassasiyet,
  • Kabızlık,
  • Gögüslerde hassasiyet, 
  • İdrara çıkma sıklığının artışı.

Saydığımız belirtiler hamileliğe işaret etse de kesin tanı olarak baz alınamaz. Bu nedenle gebelik testi yaptırmalısınız.

Gebelik Ne Zaman İdrar Tahlili İle Belli Olur?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi gebelik oluşumuyla beta HCG artar. Beta HCG artmaya başlayınca idrar tahlillerine yansır. Erken gebelik testi ile gebelik sonucunuz belli olur. Erken gebelik testi için adet gecikmesi yaşamınıza gerek yoktur. Beta HCG değerleri, beklediğiniz sonuç için size erkenden cevap verecektir. Test sonucu negatif çıkarsa yanılma payı olan testin, pozitif iken yanılma payı görülmez. Bu nedenle gebelik testini tekrardan yapmanız gerekebilir.

İdrar Tahlili Mİ Yoksa Kan Tahlilimi Önce Sonuç Verir?

Beta HCG ilk olarak kanda artış sağlar sonrasında idrarda. 

Adet gecikmesinden sonra yapılan idrar gebelik testi gebelik oluşup oluşmadığını doğru şekilde saptar. Adet gecikmesi yaşamadan kan tahlili ile en doğru sonucu ulaşabilirsiniz.

Gebelik Ne Zaman Gerçekleşir? Döllenme Kaç Gün Sürer?

Gebelik anne adayının yumurtlama döneminde oluşur. 

Sperm yumurtayı dölledikten sonra embriyo oluşumu başlar. Döllenmeden 11 gün sonra embriyo rahme tutunur. Tutunma sonrası salgılanan Beta HCG 15 gün sonra idrarda belli olur. 

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı