Progesteron Hormonu Nedir?

Progesteron Hormonu Nedir?

Progesteron ne demek, progesteron ne işe yarar? soruları birçok kadın tarafından merak edilir. Progesteron hormonu kadınları gebeliğe hazırlayan bir hormondur. Sağlıklı bir vücuda sahip tüm kadınlarda her ay düzenli olarak üretilir. Peki, progeston hormonu ne zaman salgılanır? Progesteron; adet döngüsünün ortasında gerçekleşen yumurta salınımında üretilir. Progesteron hormonu gebelik oluşması için önemlidir. Progesteron, rahim ağzının döllenmiş yumurtayı alması için hazırlar. Bir diğer deyişle rahim duvarının kalınlaşmasını sağlayarak embriyonun rahim duvarına tutunmasını sağlar. Ancak yumurta sperm ile döllenmezse progesteron değeri düşer ve adet kanaması meydana gelir. Progesteron değeri hamile olan kadınlarda daha yüksektir. Doğuma kadar da progesteron üretimi devam eder.

Progesteron Testi Nedir?

Progesteron testi infertilite sorununun tanısında ve tedavisinde gerçekleştirilen testlerden bir tanesidir. Kandan progesteron değerlerine bakılabilmektedir. Kanda progesteron değerlerine göre düşük riski veya yumurtlama gerçekleşip gerçekleşmediği analiz edilir. Eğer gebelik mevcut ise plasentanın fonksiyonlarını izlenebilir.

Progesteron Testi Ne Zaman Yapılır?

Progesteron en yüksek değere ulaşarak ölçümlenir. Bu nedenle progesteron testi, adet döngüsünün ortasında gerçekleşen yumurta salınımından, yedi gün sonra yapılır.

Progesteron Kaç Olmalı?

Başarılı bir gebelik için progesteronun belirli bir seviyede olması gerekir. Progesteron değer aralıkları aşağıda yer almaktadır:

  • Menopoz sonrası ve adet döngüsünün başlangıcında 1 ng/mL veya altında,
  • Adet döngüsünün ortasında 5 ila 20 ng/mL arasında,
  • Gebeliğin ilk trimesterinde 11.2 – 90 ng/mL arasında,
  • Gebeliğin ikinci trimesterinde 25.6 – 89.4 ng/mL arasında,
  • Gebeliğin üçüncü trimesterinde 48.4 – 42.5 ng/mL arasında olması gerekir.

Tüp Bebekte Progesteron Hormonunun Önemi

Progesteron hamilelik için önemlidir. Eğer hormon değerlerinde bir düşüklük mevcut ise yüksek oranla gebelik gerçekleşmez. Sağlıklı bir embriyo transfer edilse bile rahim duvarı kalınlaşması gerçekleşmediği için düşükle sonuçlanır. Düşük veya kanama gerçekleşmemesi için progesteron hormonunun yeterli düzeyde olması gerekir.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı artmış durumdadır. Doğru merkez seçimi, tüp bebek tedavisinin her aşamasında olduğu gibi bu aşamasında da oldukça önemlidir. Doktorlarımız size en uygun tedavi yöntemini uygulayarak sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir