Erken Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalı?

Her kadın hamile olup olmadığını doğrulamak ister. Bunun içinde “İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur, erken gebelik testi ne zaman yapılır, nasıl yapılır?” gibi sorulara yönelilir. Özellikle regl dönemi geçmiş kadınlar, hamilelikten şüphelenerek erken gebelik testi yapar. Çünkü sonuca en hızlı şekilde ulaşmak ister. 

Erken Gebelik Testi Nedir?

Gebelik testi, kadınların eczanelerden kolayca alabileceği bir cihazdır. Evde kolaylıkla yapılabilen bu testin maliyeti de oldukça düşüktür. Gebelik testi yapmak için adet gününün geçmiş olması gerekir. Bu durum erken gebelik testi için geçerli değildir. Erken gebelik testi gebeliği daha erken tespit eder. Yani adet kanaması gününden beş gün öncesine kadar gebelik oluşup oluşmadığını saptar.

Hata payı en aza indirgenmiş bu cihaz ile en hızlı gebelik sonucuna ulaşırsınız. Tabii kesin sonuç için uzman hekimle görüşmelisiniz.

Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılır?

“Gebelik testi ne zaman yapılır?” sorusunun cevabı sizde saklı. Yani tarihler kişiden kişiye göre farklılık gösterir. “Hamilelik testi ne zaman yapılır?” sorusunu cevaplandırmak için takviminiz olmalı veya takvim tutmalısınız.

Düzenli adet döngüsünde; adetin son gününden itibaren sayılır. Yani adetten sonraki 14. gün yumurtlama gerçekleşir. Erken gebelik testi ise yumurtlama gerçekleştikten sonraki 7. günde yapılır. Gebelik testi sonucu kısa süre içinde belli olacaktır. Riske atmak istemiyorsanız 2. erken gebelik testini de yapabilirsiniz.

Erken Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Hamilelik sürecinde; rahimde, plasenta adlı bir doku oluşur. Bu doku döllenme gerçekleştikten sonra Beta HCG üretir. Hamilelik hormonu yani Beta HCG gebelik tanısı için önemlidir. 

Hamilelik testleri ise idrardaki BHCG seviyesine göre sonuçlanır.

Gelelim evde gebelik testi yapmaya. 

Gebelik testi şu şekilde yapılır:

  • İlk olarak bol miktarda su içmelisiniz.
  • Testin arkasında yer alan kullanma talimatını okuyun ve uygulayın.
  • İdrarınızın bir kısmını cihazın üzerine damlatın.
  • Kullanma talimatında yazan süreyi bekleyin. 
  • Daha sonra cihaz tek çizgi halinde ise test sonucunuz negatiftir. Cihaz üzerinde çift çizgi veya ikinci çizgi silik ise hamilelik testi pozitif demektir. Eğer hiçbir şekilde çizgi oluşmadıysa, test bozuk demektir.

Erken Gebelik Testi Modelleri Ve Fiyatları

Erken gebelik testi birçok marka tarafından üretilmektedir. Marka olarak ayrışan erken gebelik testleri, fiyat olarak da ayrışmaktadır. Piyasada bütçenize uygun erken gebelik testleri bulabilirsiniz.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı