Yumurtalık Ağrısı

“Erkeklerde yumurtalık var mı?” sorusu birçok kişi tarafından merak edilir. Evet, erkek bireylerde yumurtalıklar yer almaktadır. Bu yumurtalıklar sağda ve solda olmak üzere torbaların içerisinde yer alır. Testis torbaları ise üreme için gerekli olan spermi üretir. 

Yumurtalık ağrısı hemen hemen her erkeğin başına gelir. Ağrının yaşandığı günler oldukça eziyetli geçer.  Bu ağrı, sol yumurtalık ağrısı ve sağ yumurtalık ağrısı olarak belirebilir. Yumurtalık ağrısına sebep olan birçok faktör vardır. Bu faktörler arasında; stres, hareketsiz yaşam ve testislere gelen darbe vardır. 

Yumurtalık ağrısı; sağ kasıkta ağrı, sol kasık ağrısı ve bacak ağrısı oluşturabilir. Acı şiddeti kişiden kişiye değişiklik gösterir. Ayrıca ağrı bir kaç gün içinde geçebilirken kronik şekilde devam da edebilir. Bu da pek çok hastalığın habercisi olabilir.

Erkeklerde Sağ ve Sol Yumurtalık Ağrısının Nedenleri

Ağrıya birçok faktör sebep olabilmektedir. Bu faktörleri sıralayacak olursak:

Yukarıda sıraladığımız faktörler yumurtalık ağrısına sebep olabilmekte.

Yumurtalık Ağrısı Hangi Sorunların Belirtisi

  • Fıtık,
  • Böbrek taşı,
  • Lenf bezlerinin şişmesi, 
  • Kum döküyor olmak, 
  • Testis tümörü,
  • Kas gerilmeleri.

İlişkiden Sonra Yumurtalık Ağrısı Olur Mu?

Evet, olur. Penisi uzun süre ereksiyonda tutup, boşalmaya müsaade etmemek yumurtalık ağrısına sebep olur. Boşalma sağlanırsa ağrı büyük oranda sonlanacaktır. Yaşanan ağrı ise yaklaşık 2-3 saat içerisinde geçecektik.

Sol yumurtalıkta ağrı neden olur?

Hastalarda sıklıkla sol yumurtalık ağrısına rastlanılır. Sol yumurtalık ağrısı enfeksiyondan kaynaklı olabileceği gibi yumurtalıklarda yer alan kistlerden de oluşabilir. 

Özellikle kişisel hijyene çok dikkat edilmeli.

Yumurtalık Ağrısı Tanısı Nasıl Konulur?

Yumurtalık ağrısı tanısı için ilk olarak uzman hekim el ile muayene yapar. Sonrasında hastanın durumuna göre hasta; ultrasonografik görüntüler, spermiogram ve kan tetkiklerini yaptırmaya yönlendirir. Sonuçlar değerlendirilerek tedavi süreci başlatılır.

Yumurtalık Ağrısında Yapılan Tetkikler

  • Sperm testi
  • Kan ve idrar tetkikleri
  • Dışkı testi
  • Kemik yoğunluğu testi
  • Bilgisayarlı tomografi (Pelvis alt batın)

Yumurtalık Ağrısı İçin Neler Yapılmalı?

  • Bol su tüketimi gerçekleşmeli.
  • Sıkı boxer giyilmeli.
  • Ayakta fazla kalınmamalı.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı