Varikosel Ameliyatı Fiyatı

Erkeklerde meydana gelen varikosel problemi, ameliyat ile tedavi edilmektedir. Hal böyle olunca varikosel ameliyatı fiyatları merak edilmektedir. Varikosel ameliyatı fiyatlarından bahsetmeden önce “Varikosel nedir, varikosel belirtileri nelerdir, varikosel neden olur?” gibi konulara değinmek gerekir. 

Varikosel Nedir?

Varikosel, erkek bireylerde meydana gelen bir sağlık problemidir. Bu sağlık problemi sperm üretimine mani olur. Daha detaylı açıklayacak olursak; testisleri çevreleyen skrotumda bulunan toplardamarların şişmesi ve zamanla genişlemesidir. Genişleme sonucu, testisler etkilenerek işlevlerini yerine getiremez.

Şekil olarak varisli damarlara benzetilen varikosel, varikosel ameliyatı ile tedavi edilir. Tabii ilk önce tanı konulur. Uzman hekim hastanın öksürmesini veya ıkınmasını ister. Daha sonra elle muayene yapılarak tanı konulur. El ile tespit edilemediği takdirde ultrason yöntemine başvurulur.

Varikosel Neden Olur?

İnfertiliteye yol açan varikoselin net bir nedeni yoktur. 

Varikosele neden olan olası etkenler ise şu şekildedir;

  • Testiküler vaskülarizasyonun kendine özgü anatomisi,
  • Ergenlik döneminde testislere artan kan akışı,
  • Sol taraftaki yüksek kan basıncı,
  • Bcl-2 gibi proteinlerin aşırı ekspresyonu.

Varikosel Belirtileri Nelerdir?

  • Testis küçülmesi
  • Testislerde ağrı (sağ testis ve bacak ağrısı)
  • Testislerde kütle veya ağırlık hissi.

Varikosel, baba olma şansını düşürmektedir. Bu belirtiler mevcut ise en kısa zamanda muayene olunmalıdır. 

Varikosel Ameliyatı

Varikosel ameliyatı mikrocerrahi işlemle yapılır. İşlem kasıktan girilerek mikroskop altında gerçekleştirilir. İşlem sırasında kanın sağlıklı damarlardan akması için etkilenen damarların kesilir.

Hastanın, varikosel ameliyatı sonrası androjen üretimi (sperm kalitesi) iyileşmeye başlar. Ayrıca testislerde ağrı yaşanıyorsa bu ağrı da geçer.

Varikosel ameliyatı fiyatlarına gelecek olursak, ameliyat fiyatları yaptıracağınız merkezlere göre değişkenlik gösterir. Kapsamlı bir araştırma doğrultusunda bütçenize uygun bir merkez bulabilirsiniz.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir