Progestan Fitil

Progestan, çeşitli tıbbi durumların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Progestan fitil, sentetik ilaçlara en popüler doğal alternatiflerden biridir çünkü doğal progesteron içerir. Bu nedenle uzman hekimler, çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için progestan fitilleri reçete eder.

Progesteron, adet döngüsünde ve erken gebelikte önemli bir rol oynayan bir kadın hormonudur. Progestan, adet öncesi sendromu, adet düzensizliği, anormal vajinal kanama, menopoz, kısırlık, düşük riski gibi durumlarda ve yardımcı üreme teknolojilerini desteklemek için kullanılır. Eczanelerde enjeksiyonluk çözelti içeren yumuşak kapsüller ve ampuller halinde bulunur. Ağız kuruluğu, ateş, uykusuzluk, vajinal kuruluk gibi yan etkiler görülebilir. Bu nedenle doktorunuza danışarak almalısınız.

Progestan Ne İçin Kullanılır?

Progeton bu iki amaç doğrultusunda kullanılır. İnfertilite tedavisi dediğimiz zaman birçok problemi kapsar. Bu problemler şu şekildedir:

  • Adet görememe durumu ya da adet düzensizliği.
  • Hormonal dengesizlik doğrultusunda rahim kanamaları
  • Erken menopoz problemleri
  • Düşük tehlikesi

Progestan’ın Yan Etkileri Var Mı?

Bazı küçük yan etkiler, progestan fitillerinin kullanılmasıyla ilişkilidir. Bu yan etkiler arasında hafif kabızlık, rektal rahatsızlık, kanama ve rektumun eksik boşaltılması yer alır. Yerleştirme sırasında kayganlaştırıcı kullanmak ve fitili yerleştirirken aşırı kuvvetten kaçınmak önemlidir. Hastalar ayrıca gıdalardan gelen kimyasalların emilimini engellememesi ve yan etkileri artırmaması için gece yarısından sonra bir şeyler yemekten veya içmekten kaçınmalıdır.

Gebelikte Progestan Fitil Ne İşe Yarar?

Embriyonun rahme tutunmasını daha kolay hâle getirir.Hamilelik sırasında rahmin sağlıklı büyümesini ve gelişmesini destekler. Ayrıca düşük yapma riskini azaltır. 

Progestan Vajinal Yoldan Nasıl Kullanılır?

Progestanın kullanımı oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken ayağınızı çeneye doğru çekerek fitilin ince tarafını vajinaya yerleştirmek. Yerleştirdikten birkaç saniye sonrasına fitil vajina içerisine ilerler.

Progestan Hapı Fitil Olarak Kullanılır Mı?

Progestan’ın yumuşak kapsül formu oral yolla kullanıma uygundur fakat yumuşak ve hafif yağlı yüzeyinden dolayı fitil olarak da kullanılabilir. 

Progestan Fitil Ağrı Yapar Mı?

Yan etkilerinde ağrı yaptığı gözlemlenmektedir. Bu ağrı çoğunlukla gögüslerde meydana gelir.

Progestan’ı Kimler Kullanamaz?

  • Beyin kanaması geçmişi olan hastalar,
  • Böbrek yetmezliği olan hastalar,
  • Meme veya genital organ tümörü olan hastalar,
  • Nedeni bilinmeyen vajinal kanama yaşayan hastalar,
  • Ölü düşük yapmış hastalar,
  • Rahim dışı gebelik geçmişi olan hastalar kullanmaz..

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 

Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı