Kanda Gebelik Testi

Çocuk sahibi olmak isteyen her kadın heyecanla gebelik testlerine yönelir. Gebelik testleri ise hem evde idrar ile yapılır hem de merkezlerde kan testi ile yapılır. İdrar testleri, yanıltıcı sonuçlar doğurabilir. Kesin tanı için kan testi yaptırılmalıdır. Hamilelik kan testi gebeliğin oluşup oluşmadığını net bir şekilde ifade eder. 

Kan Testinde Gebelik Nasıl Anlaşılıyor?

Kan testinde gebelik olup olmadığı birtakım verilere göre anlaşılıyor. Bu veriler hcg hormonu na dayanıyor. Hcg değerleri tespit edilirse ve belirli bir seviye üzerinde ise gebelik gerçekleşmiş demektir. Kısaca gebeliği netleştiren HCG hormonudur. Bu nedenle kan testi, beta hcg testi (hcg testi) olarak da bilinir. 

Beta HCG Nedir?

Hamilelik sürecinde; rahimde, plasenta adlı bir doku oluşur. Bu doku döllenme gerçekleştikten sonra Beta HCG üretir. Hamilelik hormonu yani Beta HCG gebelik tanısı için önemlidir. Beta HCG hormonunun kesin değerlerine kan testiyle ulaşılır. Kan testinde ulaşılan Beta HCG değerlerine göre anne adayının kaç haftalık hamile olduğu tespit edilir. Ayrıca Beta HCG korpus luteum dokusunu destekleyerek progesteron hormonun salgılanmasını da sağlar. Progesteron hormonun ise oluşabilecek düşükleri önler.

Beta HCG değerleri gebelikte yükselsede her zaman bu durum aynı değildir. Bazen meydana gelen rahatsızlıklarda da Beta HCG hormonu yükselmektedir. 

Beta HCG Değerleri Kaç Olmalıdır?

Beta hcg değerleri gebelik oluştuğu andan itibaren yükselir. Gebe olmayan kadınlarda Beta HCG 0-10 mlU/ml değerleri arasındadır. Çoğunlukla 0 veya 0’a yakındır. Hamilelik başlamışsa eğer bu değer 10-10+ mlU/ml şeklinde gözlemlenir.

Gebelikte Beta HCG Kaç Olmalı?

Gebelik kan testi doğrultusunda beta hcg hesaplama gerçekleşir. Yani beta hcg değeri ölçümlenir. Eğer gebelik gibi bir durum söz konusu ise betahcg değerleri her hafta artar.
Haftalık bhcg değerleri ise şu şekilde olmalıdır:

  • 3.hafta: 5 ila 50 mlU/mL
  • 4.hafta: 5 İla 426 mlU/Ml
  • 5.hafta: 18 ila 7.340 mlU/mL
  • 6.hafta: 1.080 ila 56.500 mlU/mL
  • 7. ve 8. hafta: 7.65 ila 229.000 mlU/mL
  • 9 ila 12. hafta: 25.700 ila 288.000 mlU/mL
  • 13 ila 16. hafta: 13.300 ila 254.000 mlU/mL
  • 17 ila 24. hafta: 4.060 ila 165.400 mlU/mL
  • 25 ila 40. hafta: 3.640 ila 117.000 mlU/mL

5. haftadan itibaren bu değerlerin takip edilmesi önem arz etmez. 5.haftadan sonra rutin kontroller dahilinde muayeneler ve ultrason görüntülemeleri gerçekleştirilir.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir