Yumurtalık Büyümesi Nedir?

Kadın vücudunda yer alan yumurtalıklar; yumurtanın salınımını, progesteron hormon salınımını ve östrojen hormonu salınımını üstlenir. Yumurtalıklar üreme sisteminin önemli bir parçasını oluşturur. Her ay adet döngüsünde bir yumurta döllenmek üzere yumurtalıklardan fallop tüplerine gönderilir. Yumurtalar 3-4 mm civarındadır. Bazı durumlarda bu yumurtalar normalinden daha fazla büyür ve üreme sistemlerini etkiler. Yumurtalıkların büyümesi 25 – 35 yaş aralığındaki birçok kadında görülür. Yumurtalıklar; sağlıklı gebelik oluşumu ve gebeliğin sürdürülmesi için büyük bir görevi üstlenir.

İnfertilite tedavisinde yumurta toplanması gerçekleşmeden bir takım ilaçlarla yumurtalıklar uyarılır. Kullanılan ilaçlar yumurtaların büyümesine sebep olur. Ayrıca üreme sisteminde oluşan kistler de yumurtalık büyümesine neden olur. Eş zamanlı olarak kistler, yumurta gelişimini engeller bu da hormonal dengesizlikleri meydana getirir. Hormonal dalgalanmalar ise regl düzensizlikleri oluşturarak, üreme fonksiyonlarını etkiler.

Yumurtalık Büyümesi Belirtileri

  • Hormon düzeyinde dalgalanmalar
  • Adet döngüsünde düzensizlikler
  • Tüylenme artışı (Özellikle yüz bölgesi)
  • Boşaltım sisteminin zayıf çalışması
  • Nadirde olsa karnın alt kısmında ağrı ve baskı hissi
  • Yorgunluk
  • Kilo artışı
  • Gebelik oluşmaması

Yumurtalık Büyümesi Tedavisi

Kadınlarda yumurtalık büyümesi üreme sistemini bozarak doğurganlığı etkiler. Peki kadınlarda yumurtalık büyümesi tedavisi var mı? Elbette. Öncelikle yumurtalık büyümesinin altında yatan sebebi bulmak için tüm vücut sistemi muayene edilir. Alınan kan testinde hormon düzeylerine bakılır. Belirlenen problemlere göre tedavi süreci planlanır. Tedavi sürecinde çoğunlukla ilaç tedavisi uygulanır.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Doktorlarımız size en uygun tedavi yöntemini uygulayarak sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

1 Yorum

  • Avatar
    Tahsin veylan 28 Aralık 2022

    Teşekkürler öncelikle.Bilgilerinz için.Yumurtalsr beklenenden daha önce büyürse hangi hormona bakmalı, ne gibi bir tedavi uygulamalı.bir tane hastam var,24 Aralık’ta adet gördü ama adetin 4.günü yumurtalar ¹1 mikron,oysa bu adetin 9-10 günleri bu düzeye gelmeli.Bı hadtayA yumurtanın baskılanması için nasıl bir tedavi gerek.teşekkürler şimdidenn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir