Gebelikde Hazımsızlık ve Kabızlık

Gebelikte tüm vücut sistemleri gibi, sindirim sistemi de büyük ölçüde etkilenir. Bu etkilenme hamilelik boyunca devam eder. Bazıları hamileliğin belirli dönemlerinde ortaya çıkar. 

Sindirim sistemi için progesteron hormonu önem arz eder. 

Artan progesteron hormonu, sindirim sistemindeki değişikliklerden sorumludur. Artan progesteron sindirim sistemini doğrudan etkiler ve sindirimi yavaşlatır. Gebeliğin sindirim sistemi üzerindeki bir diğer etkisi de büyüyen bebeğin sindirim sistemine yaptığı baskıdır. Genellikle bu basınç ve progesteron etkisi sindirimi yavaşlatır.

Hamilelikte kabizlik sık görülen bir komplikasyondur. Hamilelikte kabızlık, bebek için dolaylı yoldan yetersiz beslenmeye neden olur. Aynı zamanda bebeğinin sağlığını etkilediği gibi anne için de kötüdür. Bu nedenle hamilelikte kabızlık teşhisi konulurken göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör vardır.

Gebelikde Hazımsızlık ve Kabızlık - Novafertil

Hamilelikte Karşılaşabileceğiniz Diğer Sindirim Sorunları Nelerdir?

  • Şişkinlik 
  • Reflü
  • İshal
  • Hemoroit

Hamilelikte Sindirim Sorunlarına Ne İyi Gelir?

Sindirim sorunları; yeme içme alışkanlıklarından kilo artışına, birçok probleme sebep olur. Sindirim sorunlarından birçok anne adayı rahatsızdır. Bu nedenle sindirim sorunlarını gidermenin yolunu ararlar. Eğer sizde sindirim problemi yaşıyorsanız şu adımları takip etmelisiniz:

  • Hamilelikte kabızlık yaşanıyorsa vücut suya ihtiyaç duyar. Bu nedenle sıvı alımına dikkat etmelisiniz.
  • Yağlı ve baharatlı ürünlerden uzak durmalısınız.
  • Hareketsiz kalmamalısınız. Düzenli olarak yürüyüş veya egzersiz yapmalısınız.
  • Alkol ve sigara kullanımı olmamalı.
  • Ölçülü kafein tüketimi gerçekleştirmelisiniz.
Gebelikde Hazımsızlık ve Kabızlık - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı