Cinsel Perhiz Nedir?

Cinsel Perhiz Nedir? - Novafertil

Cinsel perhiz, bir insanın belirli bir süre boyunca cinsel aktivitelere katılmamayı amaçlayan bir pratiktir. Bu pratik, birçok farklı nedenle yapılabilir. Bunlar arasında, daha fazla dikkat, cinsel enerjinin kontrol altında tutulması veya kendini kontrol etmek gibi sebepler bulunabilir. 

Tüp bebek tedavisi sürecinde cinsel perhiz, sperm toplamadan önce sperm testi için tavsiye edilen bir pratiktir. Bu pratik, tüp bebek tedavisi sırasında tedavinin etkililiğini artırmak amacıyla uygulanabilir. Cinsel aktivite, ovulasyon sürecini etkileyebilir ve tüp bebek başarı oranlarını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle, tüp bebek tedavisi sırasında cinsel aktiviteyi sınırlandırmak tedavinin daha etkili olmasına yardımcı olabilir.

Cinsel Perhiz - Novafertil

Cinsel Perhiz Kaç Gün Olmalı?

Cinsel perhiz 3-7 gün arasında olmalıdır. Cinsel perhiz süresinin uzatılması sperm kalitesini düşürür ve test sonucunu olumsuz etkiler. Bu nedenle cinsel perhiz için ideal süre en az 3 gün en fazla 7 gündür. 7 günü geçerse, sperm motilitesi yanlış değerlendirilebilir. Örneğin çarşamba günü boşalma olduysa semen örneğinizi pazar günü vermelisiniz. Yani çarşambadan pazara kadar boşalma işlemi gerçekleşmemelidir. 

Cinsel Perhiz Nasıl Yapılır?

Erkek birey test için odaya alınır. Meni, haznesi olan bir kaba aktarılır. Bu kap daha sonra laboratuvara gönderilir. Menideki spermlerin sayısı, hareketliliği ve şeklinin incelenmesi ile tanı konur. Tanı konulduktan sonra tedavi başlar.

Özetle: Semen analizi vermeden önce 3 gün boşalmamak, testin daha doğru sonuçlar vermesine yardımcı olabilir. Semen analizi, erkeklerin sperm sayısı, hareketliliği, morfolojisi ve diğer özellikleri hakkında bilgi verir. Bu veriler, doğurganlık problemlerinin nedenini anlamaya ve bu problemlerin çözümüne yardımcı olabilir.

Eğer semen analizi için hazırlanıyorsanız, genellikle testten önce 3 gün boyunca boşalmamanız önerilir. Bu, sperm sayısının ve kalitesinin daha doğru bir şekilde ölçülmesine yardımcı olur. Ayrıca, test öncesi cinsel aktivite, alkol ve sigara gibi maddelerden kaçınmanız da önerilir, çünkü bu maddeler sperm kalitesini etkiler.

Cinsel Perhiz Nasıl Yapılır? - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı