Cinsel İlişki Zamanlaması Nedir?

Cinsel İlişki Zamanlaması Nedir? - Novafertil

Bebek sahibi olmak güzel ve keyifli bir deneyimdir. Bununla birlikte çiftler, gelecekleriyle ilgili birçok kararla karşı karşıyadır. Hamile kalmayı düşünenler, kararlarını dikkatlice düşünmelidir. Eğer gebelik düşüncesi netleşti ise “Nasıl Hamile Kalınır?” sorusuna yönelilir. Hamilelik için cinsel ilişki zamanlaması büyük önem arz eder. Cinsel ilişki zamanlaması için kişi vücudunu tanımalı ve regl döngüsünü takip etmeli. Çünkü kadın vücudu, belirli zamanlarda doğru seviyede östrojen bulundurur. Yani çiftler yumurtlama takvimi oluşturmalıdır. 

Cinsel İlişki Zamanlaması - Novafertil

Gebeliğin oluşması için spermin doğru zamanda yumurtayı döllemesi gerekir. Eğer kadın her ay düzenli olarak ayın 1’inde adet oluyorsa 14. günde yumurtlama gerçekleşir. Bu doğrultuda ayın 10. ve 20. günleri arasında düzenli olarak (haftada 2-3 kere) cinsel ilişkiye girmelidir. Vajina içerisine aktarılan meni içerisindeki sperm, 3-4 gün canlı kalır. Yumurtlama gerçekleştikten sonra yumurta, 12-24 saat döllenme yeteneğine sahiptir. Hekimler ise yumurtlama zamanını hesaplamak için LH hormon seviyesini ölçer. Seviye yüksek ise yumurtlama gerçekleşeceği bilinir. Özetle; yumurtlama zamanı ile cinsel ilişkinin zamanlaması gebe kalma şansını güçlü bir şekilde etkiler.

Cinsel İlişki Zamanlaması - Novafertil

Bir kadının adet döngüsündeki doğurgan günlerin gerçek sayısı belirsiz olsa da, yumurtlama ile ilgili olarak cinsel ilişkinin zamanlaması gebe kalma şansını güçlü bir şekilde etkiler. Doğal yolla gebelik isteniyorsa cinsel ilişki öncesi kayganlaştırıcı gibi ürünler kullanılmalı. 

1 yıl boyunca cinsel ilişki zamanlaması doğrultusunda cinsel iliski gerçekleştiriliyorsa ve gebelik elde edilemiyorsa kısırlık (infertilite) problemi söz konusudur. Çiftler kısırlık probleminden şüpheleniyor ise uzman hekime muayene olmalıdır. Böylece kısırlığın altında yatan sebep veya sebeplerin tanısı konulur ve tedavi süreci başlatılır. 

Cinsel İlişki Zamanlaması - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir