LH Hormonu Nedir, Gebe Kalmak İçin LH Değeri Kaç Olmalı?

LH Hormonu Nedir, Gebe Kalmak İçin LH Değeri Kaç Olmalı?

LH hormonu hipofiz bezinin ön lobunda üretilir ve glikoprotein yapısına sahiptir. Çiftlerin üreme fonksiyonu için oldukça önemlidir. İçeriğimizde ise “LH nedir, LH kaç olmalı ve LH hormonu ne işe yarar?” konularından bahsedeceğiz.

LH (Lüteinleştiren Hormon) Nedir, Ne İşe Yarar?

Lüteinleştiren hormon; kadınlarda yumurtlamayı başlatırken erkeklerde testosteron hormonun salgılanmasını uyarır. LH, üreme sağlığı için değerlidir. Sağlıklı bir vücutta düzenli olarak belirli seviyelerde üretilir. Kadınlarda menstrual dönemin ortasında çok fazla salgılanır. Yüksek lh hormon, yumurtalıkları çatlatarak gebelik şansı yaratır. Erkeklerde ise testosteron hormonun salgılanmasını uyardığı için salgılanma artar.

LH Testi Nedir?

Lüteinleştiren hormon (lh) testi, üreme bozukluğu ve infertilite sorununun tanısında gerçekleştirilen testlerden bir tanesidir. Ayrıca test sonucuna göre adet düzensizlikleri ve ovulasyon dönemi tespit edilebilir. LH değeri kan veya idrar tahlili ile ölçümlenir. Kanda bulunan bu hormon hem erkek hem de kadın için önemlidir. Bu nedenle çiftlerde yeterli düzeyde bulunması gerekir.

LH Hormonu Kaç Olmalı?

LH değeri kaç olmalı sorusu yaş ve cinsiyete göre değişkenlik gösterir. Erkeklerde LH normal değeri 1.24 ile 8.62 mlU/ml aralığındadır. Luteinleştirici hormon kadınlarda ise:

  • Foliküler faz döneminde 2.12-10.89 mlU/ml,
  • Siklus ortasının tepe noktasında 19-103 mlU/ml,
  • Luteal fazda 1.2-12.89 mlU/ml,
  • Menopoz döneminde 10.8-58.6 mlU/ml gibi rakamlar göstermelidir.

LH Hormonu Düşüklüğü ve LH Hormonu Yüksekliği Neden Olur?

Kadın ve erkeklerde LH hormonu farklı sebeplere bağlı olarak yüksek veya düşüktür. Fakat değerlerin düşük olması özellikle kadınlar için risklidir. Düşük değere sahip kadınların yumurtaları çatlamaz ve buna bağlı olarak gebelik gerçekleşmez.

Kadınlarda LH hormonu yüksekliği nedenleri arasında; genetik hastalıklar, turner sendromu, sağlıksız yumurta, kemoterapi alımı, tiroid hastalıkları ve polikistik over sendromu yer alır.

Kadınlarda LH hormonu düşüklüğü nedenleri arasında; sekonder over (yumurtalık yetmezliği) yer alır.

Erkeklerde LH hormonu yüksekliği nedenleri arasında; sert darbe alma, kemoterapi kullanma veya geçirilen hastalığa bağlı olarak oluşan testis yetmezliği yer alır.

Erkeklerde LH hormonu düşüklüğü nedenleri arasında; yeme bozuklukları, kanser ve stres yer alır.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı artmış durumdadır. Doğru merkez seçimi, tüp bebek tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Doktorlarımız size en uygun tedavi yöntemini uygulayarak sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir