Gebeliğin 20. haftası hem ebeveynler hem de bebekler için önemli bir dönüm noktasıdır. Gelişimin bu aşamasında bebeğin organları ve vücut sistemleri kendi kendine çalışmaya başlar. Bu dönem aynı zamanda bir annenin doğuma hazırlanırken kendini daha enerjik hissetmeye başladığı zamandır. Doktorlar bu dönemi “Altın dönem” olarak adlandırır çünkü rahatsızlık veren hamilelik belirtileri geride kalmaktır. Artık 5. ayınıza girdiniz. Bu aşamada, sağlık hizmeti sağlayıcıları, anne babaları yorucu faaliyetlere ara vermeye teşvik eder. Bunun yerine hafif egzersize ve sağlıklı beslenmeye odaklanırlar. Nedeni ise; anne adayının doğumdan daha çabuk iyileşebilmesi için kaslarını, atardamarlarını, kalbini ve diğer iç yapılarını güçlendirmektir.
20 Haftalık Bebek Görüntüsü
20. hafta gebelik, anne baba adayları ve bebekleri için birçok heyecan verici değişikliği beraberinde getiriyor. Bebeğiniz hemen hemen muz boyutuna erişti. Boyu 20 santimetre, ağırlığı 300 gramdır. Hızla gelişen bebeğinizin hareketleri de artmış durumda. Bacaklarıyla sizi uyarabilir hatta takla atabilir. Bu hareketliliği, rahat bir şekilde hissedebilirsiniz. Kalp atışları ise geçmiş olduğu haftalara nazaran daha hızlıdır. Ek olarak göz kırpma refleksleri de gelişmeye başlamaktadır.
20. haftalık gebelik demek hamileliğinizi yarıladınız demek. Bu süreçte anne babalar doğuma hazırlanırken daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Çeşit çeşit kıyafetler alırlar ve odayı süslemeye başlarlar. Artan hazırlığınız göz önüne alındığında, hamilelik sonrası bebeğiniz için parlak bir yaşam görünüyor!
20. Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler
- Karın büyümesi,
- İştah artışı,
- Kilo alımı,
- Vajinal akıntı artışı,
- Kramp artışı,
- Cilt parlaklığı artışı,
- Kabızlık,
- Tansiyon düşüklüğü,
- Sindirim problemleri,
- Şişkinlik,
- Unutkanlık,
- Tüylerde hızlı uzama,
- Çeşitli kararmalar (göğüs ucu, koltuk altı ve genital bölge).
Bebek doğuma hazırlanırken, anne baba adayları artık bebeği güvenli bir şekilde dünyaya getirmeye odaklanmalıdır. Yeni hayat arkadaşlarını kollarınıza alma hayali, günden güne yaklaşıyor. Anne sağlığı bu aşamada da önemli olmaya devam eder. Bununla birlikte, doktorlar hala bu aşamada anne adaylarının genel sağlıkları hakkında kontrol edilmesini tavsiye ediyor. Ayrıca, geceleri hafif açlık veya yorgunluk gibi annenin yaşadığı herhangi bir semptom hakkında hekimine sorular sorarak bilgi almalıdır.
Çocuğunuz bağımsızlığa doğru yol alırken, siz de kendinize çok iyi bakmalısınız.
Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.