Adet Geciktirici İlaç İsimleri

Adet Geciktirici İlaç İsimleri - Nova Fertil

Regl sağlıklı olan her kadında görülen vajinal kanamalardır. Regl adet kanaması olarak da bilinir. Adet kanamasında rahmin içinde bulunan dokunun bir kısmı dökülür ve vajinal yoldan dışarı atılır. Bu süreç çoğu kadında ağrılı ilerler ve günlük aktivitelere engel olur.

Yaz aylarında, düğünlerde veya özel günlerde adet olmamak için adet geciktirme yöntemleri araştırılır. Bu yöntemlerle ağrısız bir gün geçirme planlanır.

Adet Geciktirici İlaçlar Nelerdir?

Adeti geciktirmek için rahmin iç tabakasına etki eden ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar progesteron içeren haplardır. Ayrıca doğum kontrol hapları da adet geciktirmek için kullanılır.

Adeti Geciktiren En Popüler İlaç

En popüler ilaç Primolut Noretisteron adlı bir haptır. Primolut Noretisteron, içeriğinde noretisteron adlı bir hormon barındıran ilaçtır. Bu hormon, vücutta progesteron benzeri etki göstererek rahim iç tabakasının dökülmesini ve adetin başlamasını engeller. Bu sayede adet dönemi ertelenebilir.

Adet geciktirici ilaçlar, hekim tarafından önerilir.

Adeti Erken Mi Olmalıyım Yoksa Geciktirmeli Miyim?

“Adeti erken mi olmalıyım yoksa geciktirmeli miyim?” sorusu çok merak edilmektedir. Hangisinin daha iyi olacağı size bağlıdır. Adetin hem erken gelmesi hem geç gelmesi için ilaçlar vardır. Riske atmak istemiyorsanız, geciktirmeliyi tercih etmelisiniz.

Adet Geciktirici İlaçlar Yumurtayı Etkiler Mi?

Merak edilen sorulardan bir tanesi de budur. Bu soru sebebiyle pek çok kadın ilaç kullanmakta kararsız kalır. Soruya açıklık getirecek olursak; kullanılan ilaçlar yumurtlamayı etkilemez. Sadece rahim iç tabakasına etki ederek kanamayı erteler.

Adet Geciktiricinin Doğru Bilinen Yanlışları

  • Hormonlarını etkiler.

Yanlış. Bu haplar hormonal problemlere sebep olmaz.

  • Çocuğun olmaz.

Yanlış. Bu haplar hormonları ve yumurtlamayı etkilemez.

  • Kilo alımın artar.

Yanlış. Kilo alımını etkilemez.

  • Adet düzenini bozar.

Yanlış. Hapı bıraktıktan sonra adet kanamanız başlar. Diğer aylarda da eski gününde kanama meydana gelir.

Adet Geciktiricinin Doğru Bilinen Yanlışları - Novafertil

Adet Geciktiricinin Yan Etkileri Var Mı?

Her ilacın olduğu gibi bununda yan etkisi mevcuttur. 

Bu yan etkiler;

  • Baş ağrısı
  • Hazımsızlık
  • Şişkinlik
  • Kabızlık

Bu yan etkiler nadirende olsa görülür fakat kalıcı değildir.

İlaçtan Sonra Ne Zaman Regl Olurum?

İlaç kullanımı bittikten sonra, vücudunuzda ilaçların tesiri geçince regl olursunuz. Bu süre yaklaşık 2-3 gündür. Tabii bu süre kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir.

Adet Geciktirme İlaçları Nasıl Kullanılır?

Kanama başlamadan 4-5 gün öncesinden ilaç tüketimine başlanır. İlaç oral yolla alınır. Eğer ilaç düzenli kullanılmazsa regl kanaması gerçekleşebilir. İlaç kullanım süresi 10 günü geçmemelidir. 

Adet geciktirme ilacı kullanmak istiyorsanız mutlaka uzman hekime başvurmalısınız. 

Kimler Adet Geciktirici İlaç Kullanamaz?

Adet geciktirici ilaçları kullanmak bazı durumlarda uygun olmayabilir ve potansiyel olarak riskli olabilir. Aşağıda adet geciktirici ilaçları kullanmaması gereken bazı durumlar ve gruplar sıralanmıştır:

  • Hamilelik şüphesi olanlar veya hamile olanlar.
  • Emziren anneler.
  • Kan pıhtılaşma sorunu olanlar.
  • Kalp, karaciğer veya böbrek hastalığı olanlar.
  • Migren hastası ve atak geçiren hastalar.
  • Diyabet hastası olanlar.
Kimler Adet Geciktirici İlaç Kullanamaz? - Novafertil

Sık Sorulan Sorular

Regl ertelenebilir mi?

Evet, adet geciktirme yöntemleri ile ertelenebilir.

Adet Geciktirme Nedir?

Adet geciktirme, kadınların adet döngüsünü isteyerek ve planlı bir şekilde geciktirme yöntemidir. Bu durum, özellikle tatil, düğün, seyahat, önemli etkinlikler veya özel durumlar gibi nedenlerle adet kanamasının belirli bir tarihte olmasını istemeyen kadınlar tarafından tercih edilebilir.

Adet geciktirme genellikle doğum kontrol haplarının kullanımıyla yapılır. Doğum kontrol hapları, kadın vücudundaki hormonal dengeleri değiştirerek, rahim iç tabakasının dökülmesini önleyerek ve böylece adet kanamasının başlamasını engelleyerek çalışır. Doğum kontrol haplarının düzenli olarak kullanılmasıyla, kadınlar adetlerini erteleyebilir.

Adet Nasıl Geciktirilir?

Adet döngüsünü geciktirmek için genellikle doğum kontrol hapları tercih edilir. Ancak bu yöntemi uygulamadan önce, mutlaka bir jinekolog veya sağlık uzmanına danışmak önemlidir. Adet geciktirmek için doğru dozajı ve doğru süreyi belirlemek için uzman görüşü almak gereklidir.

Adet döngüsünü geciktirmek için doğum kontrol haplarının nasıl kullanılacağına dair genel bir rehber şu şekildedir:

  1. Doğum kontrol haplarını düzenli olarak kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışın. Doktorunuz, sağlık durumunuza ve ihtiyaçlarınıza uygun bir doğum kontrol yöntemi önerecektir.
  2. Adet döngüsünü geciktirmek için, doktorunuzun yönlendirdiği şekilde doğum kontrol haplarını kullanmaya devam edin. Hapları belirli bir süre daha almanızı söyleyeceklerdir.
  3. Doğum kontrol haplarını düzenli olarak ve aynı saatte almaya özen gösterin. Bu, etkinliğini artıracak ve adet döngüsünü geciktirmeyi daha başarılı kılacaktır.
  4. Belirtilen süre boyunca doğum kontrol haplarını düzenli kullanmanızın ardından, hapları bıraktığınızda adet kanamanızın başlaması beklenir. Ancak bazı kadınlarda adet kanaması, hapları bıraktıktan sonraki birkaç gün içinde başlayabilir.
  5. Tekrar adet döngüsünüzün düzenli bir şekilde devam etmesini istiyorsanız, doğum kontrol haplarını düzenli kullanmaya devam edebilirsiniz. Uzun süreli adet geciktirme yöntemleri, bir jinekolog tarafından değerlendirilmeli ve onaylanmalıdır.
Adet Nasıl Geciktirilir? - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı