Tüp Tıkanıklığı Nedir? Tedavisi Var Mı?

“Fallop tüpü nedir?” sorusu ile başlayalım. Fallop tüpü; rahmin sağ ve sol üst köşelerinde yer alan canlı borucuklardır. Bu tüplerde döllenme ve embriyo oluşumu gerçekleşir. Tüpler içerisinde ise kas hücreleri yer almaktadır. Tüpler içerisinde yer alan hücreler, döllenme ve embriyo için salgı üretir, hareket sağlar.

Tüp Tıkanıklığı Nedir?

Tüpleri tıkalı olanlar arama motorlarına “kapalı tüpler kendiliğinden açılır mı veya tıkalı tüpler kendiliğinden açılır mı?” yazarak doğal yollarla tüplerin açılması için bazı araştırmalar yaparlar. Arama sonucu tıkalı tüplere soğan kürü gibi halk arasında yayılan yöntemleri denerler. Tüplerin tıkalı olması ne demek? Fallop tüpleri; yumurtalıkla rahim arasındaki bağlantıyı kuran bir sistemdir. Erkekten gelen sperm hücresi bu tüplerde döllenir. Döllenme sonrası oluşan embriyo da gelişim basamaklarını tüplerin içerisinde tamamlar. Gelişim evreleri tamamlanan embriyo, rahim boşluğuna iletilerek tutunur ve gelişimine devam eder.

Tüpler çeşitli nedenlerden dolayı tıkanır. Bu nedenler arasında geçirilen operasyonlar, enfeksiyonlar veya doğuştan gelen sebepler vardır. Saydığımız faktörler tüplerde hasara neden olabilmektedir. Eğer tüpler tıkalı ise döllenme gerçekleşmez ve çocuk sahibi olunamaz. Buda kısırlık problemini ortaya çıkarır. Tüp tıkanıklığı; çiftlerin infertilite probleminin altında yatan sebeplerinin %30’nu oluşturur. Yani çok rastlanan bir problemdir. Fallop tüplerinin iç çapı 3-5 mm dir. Kadınlarda tüplerin tıkalı olması durumunda tedavisi mevcut. Peki tüp nasıl açılır? Tüplerde ki kapalılığın ve hasarın derecesine göre en uygun tedavi yöntemi seçilir. Rahim tüpleri nde tıkanıklık/hasar az ise laparoskopik olarak veya mikrocerrahi yöntemi ile tamir edilebilmektedir. Fakat tüplerin tıkanıklık/hasar oranı fazlaysa ve tüplerin içerisine de sıvı veya enfeksiyon biriktiyse gebelik oranı düşmektedir. Bu nedenle tüp bebek tedavisine geçilir. Kanalların ileri dece tıkalı olması durumunda tüpler çıkarılır veya tüplerin rahim ile bağlantısı kesilir. Uygulanan tedavi yöntemleri tüp bebek tedavisinin başarı oranını artırır.

Tüpler Neden Tıkanır?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi bazı sebepler tüplerin tıkanmasına yol açar.. Bu sebepler şu şekildedir:

Rahim Tüplerinin Tıkalı Olması Belirtileri

Tüplerin tıkalı olması belirtileri arasında regl ağrısı ve kasık ağrısı vardır. Fallop tüpü tıkanıklığı belirtileri ile genellikle tüplerin tıkalı olduğu anlaşılmaz. En belirgin tüp tıkanıklığı belirtileri doğal yolla çocuk sahibi olamamaktır. Belirtiler sonucu, infertilite probleminden şüpheleniyorsanız uzman bir doktora danışınız.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Doktorlarımız size en uygun tedavi yöntemini uygulayarak sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri ve tıkalı tüplerin açılması hakkındaki tüm sorular ınız için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir