Tüp Bebek Transfer Sonrası

Tüp Bebek Transfer Sonrası - Novafertil

Çiftler, embriyo transferi sonrası beslenme, duş, dinlenme ve ilaç kullanma gibi birçok faktörü merak ederler. Tüp bebek transfer sonrası dikkat edilmesi birtakım hususlar vardır. Tüm bu hususlara, merak edilen soruları yanıtlayarak değineceğiz. 

Embriyo Transferi Sonrası İlaç Kullanımı Nasıl Olur?

Transfer sonrası hormon ve kan sulandırıcı ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar hekim kontrolünde kullanılır. Hekimin önermediği hiçbir ilaç kullanılmamalıdır. Tüp bebek tedavi aşamasında ise östrojen ve progesteron içerikli ilaçlardan faydalanılır. İlaç dozu ve kullanım süresi kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Tüp bebek Sonrası Spor Yapılır Mı?

Tüp bebek tedavisi sırasında verilen ilaçlar nedeniyle yumurtalıklarda anormal büyüme meydana gelebilir. Ani hareketler ve  ağır egzersizlerler tavsiye edilmez.. Özetle transfer sonrası spora ara verilmelidir. Yormayacak, hafif hareket gerektiren egzersizler yapılmalıdır.

Tüp Bebek Sonrası Cinsel İlişki 

Transfer sonrası cinsel ilişki önermemekteyiz. Yumurta toplamı işlemi başta olmak üzere vajina birden fazla işleme maruz kalır. Eğer işlemlerden sonra cinsel ilişki gerçekleşirse enfeksiyon riski doğabilir. Cinsel ilişki için çiftler en az embriyo tutunma süresi (7-10 gün) kadar beklemelidir. Başarılı bir gebelik için tutunmadan sonraki 4. haftada ilişkiye girilmelidir. 

Tüp Bebek Sonrası Yenmemesi Gereken Besinler Nelerdir?

  • Karbonhidrattan zengin besinler 
  •  Yağ oranı yüksek yiyecekler
  •  Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri 
  •  Az pişirilmiş et ürünleri
  •  Kabuklu deniz ürünleri 
  •  Bitki çayları ve kahve
  •  İşlenmiş et

Embriyo Transferi Sonrası Dinlenmek Başarıyı Etkiler Mi?

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi sonrası dinlenmek başarıyı etkiler demek yanlış olacaktır. Uzun süreli dinlenmenin başarıyı artırdığına dair bir veri yoktur. Bu nedenle transfer sonrası 24 saat dinlenmeniz yeterlidir.

Embriyo Transferi Sonrası Kanama Normal Mi?

Hafif düzeyde silik silik kanamalar normaldir. Bu kanamalar yerleşme kanaması olabileceği gibi vajinal yoldan kullanılan ilaçlardan da olabilir. Eğer şiddetli bir kanama söz konusu ise vakit kaybetmeden hekiminize danışmalısınız. 

Embriyo Transferi Sonrası Kanama Normal Mi? - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı