Yumurta çatlatma iğnesi; tüp bebek tedavisinde tedavisinin yumurta toplama aşamasından önce enjekte edilir. Tüp bebek yumurta çatlatma iğnesi olgunlaşan folliküllerin çatlamasına ve daha fazla sayıda yumurta oluşmasına yardım eder.
Yumurtalık uyarımı adetin ikinci veya yirminci günü gerçekleşir. Uyarım için yüksek dozda FSH içeren bir ilaç enjekte edilir. Enjeksiyonlar yaklaşık 11-20 gün devam eder. İdeal boyuta ulaşıp ulaşmadığı ultrason ve kan testleriyle belirlenir. Yumurtalar uygun boyuta geldiklerinde (17-20 mm) çatlatma iğnesi enjekte edilir. Çatlatma iğnesi üzerinden 34-36 saat geçtikten sonra yumurtalar toplanır. Tedavinin başarı oranı çatlatma iğnesinin doğru zamanda enjekte edilmesi ve yumurtaların zamanında toplanması ile doğru orantılıdır.
Çatlatma İğnesi Geç Enjekte Edilirse Ne Olur?
Çatlatma iğnesi zaman açısından çok önemlidir. Yumurtalar olgunlaşmadan yapılmamalıdır. Eğer ilaç yumurta olgunlaşmadan enjekte edilirse yumurtalar kullanılmaz hale gelir. Aynı şekilde yumurta toplama işleminde (OPU) geç kalınırsa, yumurtalar karın içinde çatlar ve kullanılmaz duruma gelir. Durum böyle olunca akla ilk “yumurta çatlatma iğnesi ne zaman yapılır?” sorusu gelmektedir. Yumurta çatlama iğnesi, doktorun uygun gördüğü zaman dilimi içerisinde enjekte edilir. Bu süreçte doktorunuz çatlatma iğnesinden sonra ve öncesinde neler yapmanız hakkında detaylı bilgilendirme sağlar. Yumurta çatlatma iğnesi kalçadan cilt altına, göbeğin alt kısmındaki deri altına, üst kolun arka bölümüne yapılabilir.
Çatlatma iğnesi enjekte edildikten sonra yumurta toplamı işlemine geç kalınmamalıdır. Yoksa karın boşluğuna yayılmış yumurta, tüp bebek tedavisinin başarı oranını oldukça düşürür. Ekstra olarak hasta operasyona gireceği için gereksiz yere anestezi ve maliyetine katlanmaması adına tedavinin iptali de gerçekleştirilebilir. Tüm bunların yaşanmaması adına çatlatma iğnesinin uygulama şekli, saati ve faydası çok iyi anlaşılmalıdır. Uygulamayı eksiksiz ve doğru zamanlı yapmak tüp bebek tedavisinin başarı oranı için çok önemlidir.
Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Doktorlarımız size en uygun tedavi yöntemini uygulayarak sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.