Tüp bebek yöntemi, çiftlerin çocuk sahibi olma güçlükleri yaşadıklarında kullanılan bir yöntemdir. Ancak, tüp bebek yöntemi her zaman başarılı olmayabilir ve çeşitli nedenlerle tutmayabilir. Bunların bazıları şunlardır:
- Embriyo transferi başarısız olabilir: Tüp bebek yöntemi, spermle döllenmiş yumurtanın, annenin rahmine transfer edilmesi ile gerçekleştirilir. Ancak, bu işlemin başarısız olma olasılığı vardır ve embriyo transferi başarısız olursa, tüp bebek yöntemi tutmayabilir. Başarısızlık sebeplerinin başında embriyodaki genetik kusurlar yer almaktadır.
- Endometrial yetersizlik: Rahim duvarının (endometrium) uygun koşulları sağlamaması durumunda, embriyo rahimde tutunamayabilir ve tüp bebek yöntemi tutmayabilir.
- Yaş ve hormonal bozukluklar: Yaş ilerledikçe, yumurta ve sperm genetiğindeki bozukluk çiftlerin çocuk sahibi olma şansı azaltır ve bu nedenle tüp bebek yöntemi tutmayabilir.Özellikle bayan yaşının 40 üzeri olması yumurta sayısını azaltmakta ve mevcut yumurtaların genetiğini bozmaktadır. Ayrıca, hormonal bozukluklar da tüp bebek yönteminin tutmamama olasılığını artırabilir.
- Diğer faktörler: Tüp bebek yöntemi tutmama olasılığını artıran diğer faktörler arasında; rahimde doğuştan yapısal bozukluklar, adet düzensizlikleri ve üreme organlarındaki hastalıklar yer alabilir.
Bu nedenlerle, tüp bebek yöntemi her zaman başarılı olmayabilir ve tutmayabilir. Ancak bu durum, çiftlerin sağlık durumuna bağlı olduğu kadar tedaviyi gerçekleştiren merkeze de bağlıdır.
Başarısız Tüp Bebek Denemeleri
Başarısız tüp bebek denemeleri, çiftlerin çocuk sahibi olma güçlükleri yaşadıklarında kullandıkları tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olamamaları anlamına gelir. Tüp bebek yöntemi, döllenmiş yumurtanın bir annenin rahmine transfer edilmesi ile gerçekleştirilir. Ancak, tüp bebek yöntemi her zaman başarılı olmayabilir ve çeşitli nedenlerle tutmayabilir.
Çiftler gebelik için minimum üç tüp bebek tedavisinden yararlandı ise ve tedavi sürecinde iyi kalitedeki embriyolar transfer edilmesine rağmen başarılı olmadıysa bu du durum “tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı” olarak adlandırılır.
Başarısız tüp bebek denemeleri sonucu, çiftlerin üzüntü ve hayal kırıklığı yaşaması normal bir durumdur. Bu durumda, çiftlerin doktorlarıyla görüşerek, neden başarısız olduğunu anlamaya çalışmaları ve tüp bebek denemelerine devam etmeleri önerilebilir. Ayrıca, çiftlerin psikolojik destek almayı düşünmeleri de faydalı olabilir.
Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.