Sperm Testi Nasıl Verilir?

Sperm Testi Nasıl Verilir? - Nova Fertil

Semen analizi olarak da bilinen sperm testi, erkek doğurganlığını değerlendirmek için kullanılan basit bir tıbbi testtir. Test için semen örneği sağlamaya yönelik genel adımlar şunlardır:

  • Testten en az 2-5 gün önce, ancak 7 günden fazla olmamak üzere boşalmadan kaçının.
  • Testin yapılacağı laboratuvar veya klinikten steril bir kap alın.
  • Ellerinizi sabun ve suyla iyice yıkayın, numuneye herhangi bir kirletici madde sokmamaya dikkat edin.
  • Mastürbasyon yaparak ve sağlanan kaba boşalarak örneği toplayın. Son boşalmadan önce dışarı atılmış olabilecek seminal sıvı da dahil olmak üzere tüm ejakülatı toplamayı hedeflemelisiniz.
  • Kabı adınız, doğum tarihiniz ve numune alma tarihi ve saati ile etiketleyin.
  • Bir saat içinde laboratuvara teslim edilmesi için kabı görevliye verin.

Doğru ve güvenilir bir sonuç elde etmek için sağlık uzmanınız veya testin yapılacağı laboratuvar tarafından sağlanan özel talimatlara uymanız önemlidir.

Sperm Testi Nasıl Verilir? - Novafertil

Sperm Testi Hangi Durumlarda Verilir?

Semen analizi olarak da bilinen bir sperm testi, genellikle bir erkek ve eşinin en az bir yıldır çocuk sahibi olmaya çalıştığı ve başarısız olduğu durumlarda ve yardımcı üreme tekniklerinde bir sağlık uzmanı tarafından önerilir. Test aşağıdaki durumlarda da önerilebilir:

  • Her iki eş için doğurganlık değerlendirmesinin bir parçası olarak.
  • Prosedürün hamileliği önlemede başarılı olduğundan emin olmak için vazektomi geçirmeden önce.
  • Prosedürün hamileliği önlemede başarılı olduğunu doğrulamak için bir vazektomiden sonra.
  • Bir erkeğin tıbbi bir durumu varsa veya doğurganlığını etkileyebilecek bir ilaç alıyorsa.
  • Bir erkek, doğurganlığını etkileyebilecek kanser veya başka bir ciddi tıbbi durum için tedavi görmüşse.
  • Bir erkek düşük cinsel dürtü, erektil disfonksiyon veya testis ağrısı gibi semptomlar yaşadıysa.

Bir sağlık uzmanı, bir kişinin tıbbi geçmişine ve semptomlarına dayanarak semen analizinin uygun olup olmadığını belirleyebilir. Semen analizi ile azospermi, astenospermi, teratospermi, normospermi, oligoastenospermi ve oligospermi tanıları konulabilir.

Sperm Testi Hangi Durumlarda Verilir? - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı