PRP Tedavisi

PRP Tedavisi - Novafertil

PRP tedavisi, vücudunuzdan alınan kan örneğinde yüksek miktarda trombosit bulunan bir tedavi yöntemidir. Trombositler, vücudunuzda yara iyileştirmesini hızlandıran proteinler içerir. PRP, genellikle cildi yenileme, saç dökülmesini azaltma ve eklem ağrısını azaltmak gibi amaçlarla kullanılır. PRP tedavisi organ ve/veya dokulara uygulanır. Bu tedavi için hastadan kan alınır ve özel tekniklerle ayrıştırılarak plazma elde edilir. Bu plazma hastanın kendisine enjekte edilir.

Cildi yenileme amacı ile kullanılan PRP tedavisi, cildinizdeki kırışıklıkları azaltmak ve cildinizi parlak hale getirmek için kullanılır. Bu tedavi, cildinizin doğal yara iyileştirme mekanizmasını hızlandırarak cildinizi daha genç görünümlü hale getirmek için uygulanır.

Saç dökülmesi tedavisinde ise, PRP kanınızdaki trombositlerin saç foliküllerinin beslemesini sağlar ve saç dökülmesini azaltmak için kullanılır.

PRP tedavisi, ayrıca eklem ağrısını azaltmak için de kullanılır. Bu tedavi, eklemlerinizdeki hasarı azaltmak ve eklem fonksiyonunu iyileştirmek için kullanılır.

PRP tedavisi genellikle uzman bir hekim tarafından yürütülür ve çok az yan etkisi vardır. Ancak, her tedavi gibi PRP tedavisi için de bazı riskleri vardır ve herhangi bir tedavi kararı almadan önce mutlaka bir hekimle konuşmalısınız. 

Peki PRP tedavisi tüp bebek tedavisi için de kullanılabilir mi?

PRP - Novafertil

Tüp Bebek (IVF) Tedavisinde PRP Yöntemi

Tüp bebek (IVF) tedavisi, embriyoların laboratuvar ortamında üretilip, daha sonra anne adayının rahmine yerleştirilmesiyle gerçekleşen bir fertilizasyon tekniğidir. Bu teknik, anne adayının ovaryumlarından çıkarılan yumurtaların erkek partnerinin spermleri ile laboratuvarda birleştirilmesi ile  oluşan embriyoların rahmine yerleştirilmesi şeklinde gerçekleşir.

IVF tedavisi, çeşitli üreme problemleri olan çiftler için kullanılır. Bu problemler arasında, endometriozis, polikistik over sendromu, sperm sayısı veya kalite düşüklüğü, tüplerin tıkanması, yumurtalık yaşlanması gibi sebepler sayılabilir.

IVF tedavisi genellikle, birkaç adımdan oluşur. Öncelikle anne adayının ovaryumlarından yumurtaların çıkarılması için bir cerrahi prosedür gerçekleştirilir. Daha sonra, erkek partnerin spermleri ile yumurtalar laboratuvarda fertilize edilir ve embriyolar oluşur. Bu embriyolar, genellikle 3-5 gün sonra rahmine yerleştirilir.

Tüp bebek (IVF) tedavisinde PRP yöntemi yumurta yaşlanması ile mücadele veya  embriyoların daha iyi uyum sağlaması ve implantasyon ihtimalinin artırılması amacıyla kullanılabilen, henüz etkinliği kesinleşmemiş bir uygulamadır. Bu yazımızda implantasyona destek amacıyla uygulanan PRP üzerinde duracağız. IVF tedavisinde, embriyolar laboratuvar ortamında üretilir ve daha sonra anne adayının rahmine yerleştirilir. Ancak, bazen embriyoların rahime yerleşmesi veya tutunması zor olabilir.

 PRP, endometrium (rahim duvarının iç yüzeyi) hücrelerinin büyümesini ve gelişmesini hızlandırarak, embriyoların daha iyi yerleşebilmelerini sağlar. Bu, implantasyon ihtimalinin arttırılmasına ve daha yüksek bir gebelik oranına neden olur.

PRP tedavisi genellikle, IVF tedavisinin başlangıcından önce uygulanır ve rahim duvarına yerleştirilir. Ancak, bazı durumlarda PRP tedavisi, embriyoların rahmine yerleştirildikten sonra da uygulanabilir.

IVF tedavisinde PRP yöntemi, genellikle ek bir tedavi olarak uygulanır ve diğer tedavi yöntemleri ile birlikte kullanılır.

Tüp Bebek Tedavisinde PRP Yöntemi - Novafertil

Tüp Bebek (IVF) Tedavisinde PRP Yöntemi Kimlere Uygulanabilir?

  • Rahim kalınlığı problemi olanlara,
  • Yumurta kalitesinde sorun yaşayanlara,
  • Yumurtalık rezervi azalanlara,
  • Başarısız tüp bebek tedavisi denemelerinde,
  • İlerleyen yaşta tüp bebek tedavisi isteyen anne adaylarına uygulanabilir.
Tüp Bebek Tedavisinde PRP Yöntemi Kimlere Uygulanabilir? - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir