Hamilelikte Diş Ağrısı

Diş ağrısı korkunç bir deneyimdir. Genellikle diş hastalığından kaynaklanan ağrı, şiddetli olabilir. Bu nedenle hamilelik sırasında ağız sağlığını korumak mantıklıdır. 

Gebelik döneminde meydana gelen hormonal dalgalanmalar, beslenme alışkanlıkları gibi faktörler bakteriyel faaliyetlere zemin hazırlar. Ek olarak anne adayı, gebe kalmadan önce ağız bakım rutinlerini es geçmişse hamileliğin ortalarında diş ağrıları meydana gelir. Hamilelik sırasında dişleri etkileyen bazı yaygın diş problemleri arasında çürük, diş eti iltihabı ve plak oluşumu yer alır.

Hamilelikte Diş Ağrısı - Novafertil

Hamilelikte Diş Ağrısının Nedenleri

  • Hamileyken yaşanan bulantı birçok yiyeceği yemeği engeller. Yani hamilelik semptomları mevcut bir diş durumunu kötüleştirebilmektedir.
  • Gebelik oluşumu ile progesteron ve östrojen değerleri artar. Bu artış doğrultusunda diş etleri hassaslaşır.

Diş ağrıları ile baş etmesi zor olabilir. Kötü ağız sağlığı, diş çürümesi ve diş eti hastalığı gibi ciddi tıbbi durumlara yol açabilir. Hamilelik öncesinde ve sırasında iyi diş alışkanlıklarını sürdürmek gerekir.

Hamilelikte Diş Ağrısı - Novafertil

Hamilelikte Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

  • Fazla şeker ve işlenmiş gıda içermeyen sağlıklı bir beslenme listesi oluşturmalısınız.
  • Tuzlu su ile gargara yapılabilir.
  • Ağrılı bölgeye soğuk kompres yapılabilir.

Bu maddeler, mevcut diş sorunlarını kötüleştirmekten kaçınmanıza ve genel olarak iyi ağız sağlığını geliştirmenize yardımcı olacaktır. Unutulmamalı ki diş ağrısının üstesinden gelmek zordur. Uygulayacağınız bu işlemler, ilk etapta diş ağrısını büyük ölçüde azaltır. Ayrıca diş probleminizi fark ettiğiniz an uzman hekime muayene olmalısınız çünkü hamileliğin her döneminde diş tedavisi gerçekleştirilemez. Öngörülen tedavi süreci; gebeliğin, 3. ve 6. ay arasındadır.

Hamilelikte Diş Ağrısı - Novafertil

Hamilelikte Diş Ağrısı İçin Ağrı Kesici Kullanılabilir Mi?

Gebelikte ilaç kullanımı bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyeceği için tavsiye edilmemektedir. Diş ağrısı durumunda yukarıda belirttiğimiz işlemler gerçekleştirilmelidir. Bu işlemler uygulandığı hâlde ağrı geçmiyorsa gebelik sürecinizi takip eden doktorunuza danışmalısınız.

Hamilelikte Diş Ağrısı - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı