Endometriozis Hem Kısırlık Hem Düşük Sebebi

Endometriozis Hem Kısırlık Hem Düşük Sebebi - Novafertil

İlk olarak “Endometriozis nedir?” sorusuna bakalım. Endometriozis, uterus içinde bulunan endometrium adı verilen dokunun vücudun diğer bölgelerinde de bulunması durumudur. Endometrium, rahim içinde bulunan dokudur ve her ay adet döngüsü sırasında büyür ve yenilenir. Endometrium, adet döngüsü sonunda vücuttan atılır. Ancak endometriozis durumunda, endometrium vücudun diğer bölgelerinde de bulunur ve bu dokular da adet döngüsü sırasında büyür ve yenilenir. Ek olarak endometriozis, çikolata kisti olarak da bilinir. Endometriozis lezyonları, tüp, yumurtalık, mide, bağırsak ve mesane gibi organların çevresinde bulunabilir. Endometriozis lezyonları, adet döngüsü sırasında büyür ve yenilenirken ağrı ve kramp gibi belirtilere neden olabilir. 

Endometriozis - Novafertil

Endometriozis: Kısırlık ve Düşük

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi endometriozis, uterus içinde bulunan endometrium adı verilen dokunun vücudun diğer bölgelerinde de bulunması durumudur. Bu durum genellikle pelvis bölgesinde görülür ve kadınların üreme sistemlerinde çeşitli sıkıntılara neden olabilir. 

Endometriozis, genellikle adet döngüsü sırasında ortaya çıkan ağrı ve diğer belirtilerle tanı konur. Ancak lezyonlarının bulunduğu bölgeye göre belirtiler değişebilir ve tanı konulması için farklı testler ve görüntüleme yöntemleri kullanılabilir. 

Endometriozis, hem kısırlık hem de düşük gibi ciddi üreme sistemi sorunlarına neden olabilir. 

Endometriozis nedeniyle kısırlık; endometriozis lezyonlarının, tüp veya yumurtalıkları tıkayarak yumurtlama veya embriyonun implantasyonunu engellediği için oluşur. Ayrıca, endometriozis lezyonlarının salgıladığı hormonlar ve inflamasyon nedeniyle yumurtalıklarda üreme hücrelerinin gelişimi veya yumurtlama sırasında olumsuz etkiler olabilir.

Endometriozis, düşük riskini de artırabilir. Endometriozis lezyonlarının tüp veya rahim içinde bulunan embriyonun gelişimini etkileyebileceği gibi, ayrıca inflamasyon ve hormon salınımı nedeniyle rahim içinde düşüklerin olma riskini de artırabilir.

Özetle endometriozis, kısırlık ve düşük gibi üreme sistemi sorunlarının nedenlerinden biri olabilir ancak bu sorunların nedenleri çok çeşitlidir ve her birey için farklı olabilir. Endometriozis tanısı konmuş bir kişi, bu durumun etkilerini azaltmak ve üreme sistemi sorunlarını önlemek için doktoru ile işbirliği içinde bir tedavi planı oluşturmalıdır.

Endometriozis: Kısırlık ve Düşük - Novafertil

Endometriozis Belirtileri

  • Kısırlık,
  • Düşük,
  • Adet sırasında ağrı ve kramp,
  • Adet döngüsü dışında ağrı,
  • Adet döngüsü sırasında idrar ve kalın bağırsak sistemine ait sorunlar.

Endometriozis belirtileri (çikolata kisti belirtileri) her bireyde farklı olabilir ve bu belirtilerin hepsi görülmeyebilir. Eğer adet sırasında ağrı ve diğer belirtilerden şikayetçi olunursa, doktorunuza başvurarak bu durumun nedenini anlamaya çalışın.

Endometriozis Belirtileri - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 

Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir