Düşük problemi anne adaylarını hassaslaştıran ve üzüntüye sürükleyen bir gebelik sonlanmasıdır. Gebe kadınlarda sıkça karşılaşılan bu problem, on hamile kadından bir ya da ikisinde meydana gelir. Düşüğe sebep olabilecek birçok faktör vardır. Bu nedenle anne adayları düşük yaptığının farkına varmayabilirler.
Düşük Nedir?
Düşük veya düşük tehdidi, bir gebeliğin tamamlanmadan önce tamamen kaybedilmesini sürdürme koşuludur. Hamileliğin 12. haftaya kadar sürdürülmesine erken düşük denir. 12 ile 20. haftaya kadar sürdürülmesine ise geç düşük denir. Düşük gebelik sayısı veya düşük gebe kalma oranı, bir kadının sağlığını ve esenliğini etkileyen birçok faktörden biridir. Ancak düşük gebelik sayısı, her zaman bir sonraki gebeliğin düşükle sonuçlanacağı anlamına gelmez.
Düşük, beklenmedik bir şekilde gerçekleşir. Fetusun kromozom yapısı düşük için ana sebeptir. Ek olarak düşük bir kere yaşandıysa normal düşük olarak kabul edilirken üst üste birden fazla yaşanması tekrarlayan düşük olarak kabul edilir. Tekrarlayan düşükler, anne adayının var olan problemlerine alarm veriyor olabilir. Bu nedenle anne adayı uzman hekimler tarafından muayene olmalıdır. Gerekli tedaviler sonrası bireylerin gebe kalma oranı artar.
Düşük Neden Olur?
- Kromozom yapısının anormal olması
- Hormonal hastalıklar,
- Tiroid problemleri,
- Enfeksiyonlar,
- Rahim-serviks sorunları
- Yaş,
- Geçmiş düşük hikayesi,
- Obezite,
- Kronik hastalıklar,
- Yüksek dozda kafein,
- Böbrek hastalıkları,
- Endometriosis,
- Şiddetli hipertansiyon,
- Kalp hastalıkları,
- Myomlar,
- Polikistik over hastalığı (pCOS),
- Sigara, alkol ve madde kullanımı düşüğe neden olarak faktörler arasındadır.
Düşük gebelik sayısı, bir kadının rahmindeki yaşayabilir fetüs sayısında azalma yaşadığında ortaya çıkan yaygın bir gebelik komplikasyonudur. Düşük gebelik sayısının bazı yaygın nedenleri arasında cinsel yolla bulaşan hastalıklar, kemoterapi ve radyasyon tedavisi, aşırı alkol tüketimi, yetersiz beslenme ve duygusal stres sayılabilir. Düşük gebelik sayısına farklı faktörler katkıda bulunsa da çoğunlukla aynı koşullar düşüğe sebep olur.
Düşük Belirtileri Nelerdir?
- Yüksek ateş
- Karın ağrısı ve kramplar
- Vajinal kanama veya lekelenme
- Mide bulantısı ve kusma
- Sırtın alt kısmında bıçak saplanır gibi ağrılar
- Vajinadan gelen sıvılar ve parçacıklar
Hamileyseniz ve düşük yapıyorsanız, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almanız önemlidir. Kadınlar genellikle semptomlarını başka bir şeyle karıştırırlar. Düşük belirtileri değişebilir, ancak vajinal kanama, kramp ve karın ağrısı içerebilir. Bu semptomlardan herhangi birini yaşıyorsanız veya hamileliğinizle ilgili herhangi bir endişeniz varsa, daha fazla değerlendirme ve bakım için bir sağlık uzmanıyla konuşmanız önemlidir.
Düşük Olması Ne Anlama Gelir?
Bu durum rahim içindeki fetüsün öldüğünü ifade eder. Yani düşük yaşanması gebeliği sonlandırır.
Düşük Önlenebilir Mi?
Düşük engellenemez bir durumdur fakat düşük olmaması için anne adayları dikkat eder. Bu hassas dönemde anne adayları bol su içmeli, tütün ürünlerini kullanmamalı, ağır işlerden uzak durmalı ve dinlenmelidir.
Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.