“Çocuk Sahibi Olamazsın” Cümlesine İnanma!

“Çocuk Sahibi Olamazsın” Cümlesine İnanma! - Novafertil

Hemen hemen her çiftin ortak hayali ebeveyn olmaktır. Bazı üreme sorunları ise bu hayalin gerçekleşmesine izin vermez. Kısırlık, bir kişinin doğurma yeteneğinin olmaması anlamına gelir. Kısırlık, bir çiftin gebelik sağlamaya çalıştığı bir yıl içinde gebelik gerçekleşmemesi durumunda ortaya çıkabilir. Kısırlık nedenleri çok çeşitlidir ve genellikle hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir. Örneğin, kısırlık nedenleri arasında sperm sayısının az olması, yumurtalıkların üretimini düzenleyen hormonların dengesinin bozulması ve rahim içinde gebelik gerçekleştirilemeyen problemler yer alır. Tüm bu sebepler doğrultusunda bazı çiftlere “Çocuk sahibi olamazsın.” derler. Fakat bu kanı yanlıştır. Yardımcı üreme teknikleri ile çiftlerin gebe kalma ihtimali vardır. Novafertil Tüp Bebek Merkezimizde zor vakalarda bile çiftlerimizin yüzünü güldürdük. Kişiye özel bütüncül tedavilerimiz ile gebelik sağlayarak; “Çocuk sahibi olamazsın.” kanılarını çürütmüş bulunmaktayız.

“Çocuk Sahibi Olamazsın” Cümlesine İnanma! - Novafertil

Kısırlıkla mücadele eden kişilerin kendilerini umutsuz veya çaresiz hissetmeleri ve asla çocuk sahibi olamayacaklarından endişe duymaları alışılmadık bir durum değildir. Bununla birlikte, tüp bebek tedavisi (IVF) de dahil olmak üzere, hamile kalmakta zorlanan kişilere yardımcı olabilecek birçok doğurganlık tedavisinin mevcut olduğunu unutmamak önemlidir.
IVF, bir yumurtayı vücudun dışında döllemeyi ve ardından döllenmiş yumurtayı (embriyoyu) tekrar rahme aktarmayı içeren bir tıbbi prosedürdür. Diğer yöntemler başarısız olduğunda veya uygun olmadığında genellikle kısırlık tedavisi olarak kullanılır. Tüp bebek tedavisi daha önce hamile kalamayan birçok kişinin çocuk sahibi olmasına yardımcı olmuştur.

Her insanın doğurganlık yolculuğunun benzersiz olduğunu ve herkese uyan tek bir çözüm olmadığını hatırlamak önemlidir. Hamile kalmakta zorlanıyorsanız ve tüp bebek veya diğer doğurganlık tedavilerini düşünüyorsanız, seçeneklerinizi bir sağlık uzmanıyla görüşmeniz ve gerekirse farklı yaklaşımları denemeye açık olmanız önemlidir. Bu süre zarfında fiziksel ve duygusal sağlığınıza dikkat etmeniz ve gerektiğinde arkadaşlarınızdan, ailenizden ve tıp uzmanlarından destek almanız da önemlidir.

Çocuk Sahibi Olabilirsin - Novafertil

Kısırlıkla Mücadele Etmek

Kısırlıkla mücadele etmek ve çocuk sahibi olamayacakmış gibi hissetmek yürek burkan, sinir bozan bir durum olabilir. Kısırlıkla karşı karşıya kalındığında üzüntü, hayal kırıklığı ve umutsuzluk gibi bir dizi duygu hissetmek normaldir. Kısırlıkla mücadele ediyorsanız, yalnız olmadığınızı hatırlamanız önemlidir. Pek çok insan hayatlarının bir noktasında doğurganlıkla ilgili zorluklar yaşar ve bu zorluklarla başa çıkmanıza yardımcı olacak birçok kaynak vardır.

Yararlı olabilecek şeylerden biri arkadaşlardan, aileden veya bir ruh sağlığı uzmanından destek istemektir. Destek grupları veya çevrimiçi topluluklar aracılığıyla benzer deneyimler yaşayan diğer kişilerle bağlantı kurmak da yararlı olabilir.

İnfertilite için tüp bebek tedavisi (IVF) de dahil olmak üzere pek çok farklı tedavi seçeneğinin mevcut olduğunu ve başlangıçta çocuk sahibi olamayacaklarını düşünen bazı kişilerin sonunda bu yöntemlerin yardımıyla çocuk sahibi olabildiklerini unutmamak önemlidir.

Kısırlıkla Mücade Etmek - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı