Boşaldıktan Sonra Neden Meni Gelmez?

Boşaldıktan Sonra Neden Meni Gelmez? - Nova Fertil

Boşalma, cinsel uyarılmanın sonucu olarak, erkeğin penisinden meni ve idrarın dışarı atılması işlemidir. Bu süreç, cinsel birleşme sırasında veya elle uyarılma gibi diğer cinsel aktiviteler sırasında gerçekleşebilir. Boşalma sırasında meni, testislerde üretilen spermlerle birlikte karışarak dışarı atılır ve bu da gebelik oluşma şansını artırır. “Meni”, erkek üreme hücresi olan spermin diğer adıdır. Spermler, erkeklerde testislerde üretilir ve meni adı verilen sıvıyla birleşerek cinsel birleşme sırasında kadının rahmine ulaşırlar. Bu şekilde döllenme gerçekleşerek gebelik oluşabilir. Peki boşaldıktan sonra neden meni gelmez?

Erkeklerde boşalma sırasında meni ve spermler dışarı atılır. Ancak bazı durumlarda, boşalmanın ardından meninin gelmemesi normal olabilir. Bunun nedenleri arasında;

  • Önceden yapılan boşalmalar: Bir erkek önceden yapılmış boşalmalar sonucunda meninin tamamen tükendiği durumlarda, sonraki boşalmalarda meni gelmeyebilir.
  • Hormonal problemler: Bazı hormonal problemler meninin üretimini azaltabilir ve böylece boşalma sırasında meni gelmez.
  • İlaç kullanımı: Bazı ilaçlar meni üretimini azaltabilir veya durdurabilir.
  • Prostat sorunları: Prostat bezindeki sorunlar meni üretimini etkileyebilir ve boşalma sırasında meni gelmemesine neden olabilir.

Boşalma sırasında meninin gelmemesi, erkeklerde farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen bir sorundur. Bu sorun üç farklı şekilde ele alınabilir:

  1. Vücuttaki meni üretim mekanizmasında sorunlar: Bu durumda, vücutta meni üretim mekanizması bozulmuştur. Bu durum genetik faktörlere, meni üreten organdaki sorunlara veya yüksek tansiyona bağlı olabilir.
  2. Meninin geldiği kanallarda yaşanan tıkanıklıklar: Meninin geldiği kanallarda tıkanıklık meydana gelirse, meni boşalma sırasında dışarı atılamaz. Bu durum genellikle prostat büyümesi, prostat bezi veya çevresinde bulunan lenf bezlerindeki sorunlar veya doğuştan veya sonradan meydana gelen darlıklar nedeniyle oluşabilir.
  3. Ejakülasyon sırasında meninin mesaneye doğru geri gitmesi: Bu durum, meninin mesaneye geri boşalması olarak da adlandırılır. Bu durumda, meni normal şekilde üretilir, ancak boşalma sırasında mesaneye doğru geri gider.

Boşalma sırasında meninin gelmemesi, ileride sorunlara neden olabileceğinden bir an önce tedavi edilmesi gereken bir durumdur. 

Meni Gelmemesi Ve Kısırlık

Boşalma sırasında meninin gelmemesi, erkeklerde kısırlık riskini arttırabilir. Meni, sperm hücreleri ve diğer sıvılarla karışık bir yapıdadır ve bu sıvıların tümü, dölleme işlemi için gereklidir. Boşalma sırasında meninin gelmemesi durumunda, sperm hücreleri dışarı atılamaz ve bu da dölleme işlemini olumsuz etkileyebilir.

Meninin gelmemesi sorunu, sperm hücrelerinin tamamen yok olması veya sperm sayısının azalması gibi problemlere neden olabilir. Bu nedenle, bu sorunla karşılaşan erkeklerin bir an önce bir doktora başvurarak tedavi olmaları önemlidir.

Tedavi edilmediği takdirde, meninin gelmemesi sorunu ileride kalıcı bir kısırlık sorununa neden olabilir. Ancak erken teşhis ve tedavi ile bu risk azaltılabilir. Doktor, sorunun nedenine bağlı olarak ilaç tedavisi, cerrahi müdahale veya diğer yöntemlerle tedavi önerebilir.

Meni Gelmemesi ve Kısırlık - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı